Tag: prevenció

18
jan

Könnyebb kiszűrni az ittas vezetőket a rendőrség új eszközével

Önkormányzati segítséget kaptak a rendőrök, akik a légalkoholmérő mellett prevenciós eszközökkel is dolgozhatnak a továbbiakban.

24
ápr

Az örökölt minták hálójában

Az ENSZ Kábítószer- és Bűnüldözési Irodája évek óta nyomatékosítja, hogy az ifjúsági prevenciós programok hatékonyságát interaktív módszerekkel lehet előremozdítani. Sajnos az iskolai felvilágosítások még mindig leragadnak az előadások és filmnézések szintjén, pedig a diákoknak szükségük van arra, hogy beszéljenek saját tapasztalataikról. A Szenvedélyes nap programsorozatban a játékos foglalkozásokon a tanulók hamar összhangba kerültek a fiatal előadókkal. Kiss Viktória KEF-tag felnőtt segítőként vett részt a rendezvényen, tapasztalatait lapunkkal is megosztotta.

22
márc

Szenvedélyes élménypedagógia

Szituációs gyakorlatok és bizony egy-egy fecskendő is előkerült március 20-án a Károly Róbert Általános Iskolában. A XV. Kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tagjai ugyanis interaktív formában, az élménypedagógia eszközeivel tartottak foglalkozásokat Szenvedélyes nap címmel.

19
dec

Drogok ellen érzelmekkel

A Drogoplex együttgondolkodó napot az önkormányzat civil pályázatának köszönhetően immáron hatodik alkalommal szervezték meg november 14-én. Varga Mónikával, a Drogprevenciós Alapítvány addiktológiai konzultánsával többek között arról beszélgettünk, miért létfontosságúak a szakmai műhelybeszélgetéseik.

4
jan

Hogyan kerüljük el az esést?

Leghidegebb évszakunk hóval, jéggel, faggyal jár, amely az idősek számára különösen veszélyes lehet.