Tag: fiatalok

24
ápr

Az örökölt minták hálójában

Az ENSZ Kábítószer- és Bűnüldözési Irodája évek óta nyomatékosítja, hogy az ifjúsági prevenciós programok hatékonyságát interaktív módszerekkel lehet előremozdítani. Sajnos az iskolai felvilágosítások még mindig leragadnak az előadások és filmnézések szintjén, pedig a diákoknak szükségük van arra, hogy beszéljenek saját tapasztalataikról. A Szenvedélyes nap programsorozatban a játékos foglalkozásokon a tanulók hamar összhangba kerültek a fiatal előadókkal. Kiss Viktória KEF-tag felnőtt segítőként vett részt a rendezvényen, tapasztalatait lapunkkal is megosztotta.

14
márc

A hétköznapi gondoskodás csodái

Megbújó kis sziget a lakótelep közepén, egy ékszerdoboz, ami olyan értékeket rejt, mely országos szinten is követendő példa. A kerületi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (ÉNO) már a Szociális törvény megszületése előtt működött. Így talán nem csoda, hogy harminc év alatt hosszú utat járt be a kezdeti medicinális szemlélettől, a gyógypedagógiai megközelítésen át, míg szociális alapellátásként megtalálta a helyét. A kihívás folytatódik, új célok, új lehetőségek a támogató közeg azonban változatlan.

20
dec

Alkohol, mint megoldóképlet

„Rendszeresen fogyasztanak alkoholt a fiatalok, már a felsős általános iskolások közül is sokan isznak” – mondta Kovács Csaba, a Félúton Alapítvány ügyvezetője, kuratóriumi titkára. Az általa vezetett érzékenyítő foglalkozásokon és a Félúton Alapítvánnyal kapcsolatos munkája során is ezt tapasztalja. Honnan jönnek a minták, hogyan tudunk segíteni egy fiatalnak, mielőtt rendszeresen inni kezdene? Erről is beszélgettünk a szakemberrel.

8
dec

A Ciklus, a karate meg a bögrecsárdák

Három ügyet választottunk, melyben a kerület érintve volt a héten, legyen itt az első egy rövidfilm, mely Európa Nagydíjat nyert a Párizsban a Mobil Film Fesztiválon: a zsűri Klopfstein-László Bálint Ciklus című kisfilmének ítélte a 20 ezer eurós pénzjutalommal járó kitüntetést. A neves francia filmrendezők kezdeményezésére 2005-ben alapított nemzetközi Mobile Film Fesztiválra mobiltelefonnal vagy táblagéppel készült, egy perc hosszúságú alkotásokkal lehet

Read more

27
nov

Új vezetők az ifjúsági önkormányzatban

Új vezetőséget választottak a fiatalok a kerületi gyermek- és ifjúsági önkormányzat élére, leköszönt a régi elnök, Mihály Gergő, aki három ciklust vitt végig, az új elnök Gábor Balázs lett, és immáron alpolgármesterként ténykedik az eddigi GYIÖK-médiabizottság egyik felelőse, Gál Vivien is, aki mellett Balog Marci lett a másik „alpolgi”, a jegyzői feladatokat Virág Viktória látja el. A választáson a „rendes”

Read more