Drogok ellen érzelmekkel

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Drogoplex együttgondolkodó napot az önkormányzat civil pályázatának köszönhetően immáron hatodik alkalommal szervezték meg november 14-én. Varga Mónikával, a Drogprevenciós Alapítvány addiktológiai konzultánsával többek között arról beszélgettünk, miért létfontosságúak a szakmai műhelybeszélgetéseik.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Mi a célja az együttgondolkodó nap programsorozatának?
– A fórum összefogja a szakmát, az érdeklődőket, a hozzátartozókat, valamint az érintetteket. Kérdéseket, eseteket boncolgatunk melyek útmutatót adnak a szenvedélybetegek kezelésével, rehabilitációjával kapcsolatosan. Az intézményhálózatunk széles körű, hiszen az alapítvány tevékenysége szorosan összefonódik a szociális és az egészségügyi területen át, a nevelési és az oktatási szférában dolgozók munkájával. Közösen azon dolgozunk, hogy kapaszkodókat, segítséget nyújtsunk az érintetteknek a gyerekvédelemtől a hajléktalanellátásig.
A rendezvénysorozataink iránytűként szolgálnak, hiszen nem egy szakmának kell megoldania a drogprevenciót, viszont tudni kell, hová fordulhatnak a szakemberek, hová irányítsák a hozzájuk érkezőket. December 13-án folytatjuk, ekkor Zacher Gábor toxikológus érkezik körünkbe, aki internetfüggőségről, a mobilkütyük hatásáról fog előadást tartani. Ezenkívül a Zsibriki Drogterápiás Intézetből hárman is csatlakoznak hozzánk, és egy felépülő szerhasználó enged majd betekintést az életútjába. További részletek az Életképek 23. számában olvashatók.

Comments are closed.