Könnyebb kiszűrni az ittas vezetőket a rendőrség új eszközével

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A 2022-es költségvetésében is támogatta a kerületi rendőrkapitányság működését az önkormányzat. A kétmillió forintos adományból pedig a rendőrök ismét fontos műszereket tudtak maguknak vásárolni.

„Az első és legfontosabb, hogy a kétmillió forintból egy kiváló minőségű és hiteles légalkoholmérőt sikerült beszereznünk” – tudtuk meg Molnár Gábor rendőr alezredestől, kerületi rendőrkapitánytól. „Ez lényegesen meggyorsítja majd a munkánkat. A helyszínen ellenőrzést végző kollégáinknak ugyanis nem kell majd előállítaniuk az ittas vezetőket, nem kell szakértő bevonásával vér- és vizeletmintát venniük tőlük, hanem már a helyszínen képesek lesznek olyan adatokat rögzíteni, amit az ügyészség és a bíróság is elfogad. Így felgyorsul majd az ügyintézés is.”

A rendőrkapitány elmondta, az önkormányzati támogatásból úgynevezett részeg- és drogos szemüvegeket is sikerült beszerezniük, melyek prevenciós célokra lesznek majd használva.

„Két kolléganőnk – Verdes Edina rendőr zászlós, illetve Lógó Rita rendőr főtörzsőrmester – tartja a kapcsolatot a kerületi iskolákkal, és ők fogják ezeket a szemüvegeket használni. A három részeg szemüveggel az enyhe, a közepes és az erős alkoholos befolyáltságot lehet majd stimulálni, míg a két drogos szemüveggel a marihuána és az erősebb drogok hatásait tapasztalhatják meg a diákok.”

„Fontosnak tartom ezeknek az eszközöknek a használatát” – tette hozzá Cserdiné Németh Angéla, aki január 18-án Tóth Veronika és Tóth Imre alpolgármesterekkel közösen adta át a kerületi kapitánynak az önkormányzati adományt.

„Ezekkel azoknak a kerületi rendőröknek a munkáját segítjük, akik a kerület lakosságát védik. Az ittas vezetés az egyik legveszélyesebb probléma a közlekedésben, ezért örülök, hogy a rendőrök ebből a támogatásból ezt a modern szondát vásárolták meg. Biztos vagyok benne, hogy az új eszközt a jövőben majd sokszor fogják használni. És ugyancsak örömteli a prevenciós szemüvegek beszerzése is, amely a fiatalabb korosztály számára jelent majd lehetőséget arra, hogy úgy tapasztalhassák meg a káros szenvedélyek hatásait, hogy azt nekik ne kelljen kipróbálniuk. És, ha csak néhány fiatalt sikerül majd megóvni a rájuk leselkedő veszélyektől, a támogatásunk már nem volt hiába való.”

A szemüvegek hatását Tóth Imre alpolgármester azonnal meg is tapasztalhatta, aki már a helyszínen kipróbálta őket. Mint mondta, őt is meglepte az eszközök hatékonysága, és bízik benne, hogy a szemüvegek a diákok számára is hasonló „élményt” jelentenek majd.

Tóth Imre alpolgármester ki is próbálta a prevenciós szemüveget

Cserdiné Németh Angéla polgármester pedig bejelentette, az önkormányzat az idei költségvetése terhére is támogatni szeretné a rendőrség munkáját, amely támogatás már régi keltezésű, és mindig fontos eszközökkel segítette a rendőröket a feladataik elvégzésében.

FOTÓK: Csokonai Nonprofit Kft.

Comments are closed.