Szenvedélyes élménypedagógia

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Szituációs gyakorlatok és bizony egy-egy fecskendő is előkerült március 20-án a Károly Róbert Általános Iskolában. A XV. Kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tagjai ugyanis interaktív formában, az élménypedagógia eszközeivel tartottak foglalkozásokat Szenvedélyes nap címmel.

A tankönyvekben sajnos kevés szó esik a szenvedélybetegségekről, ezért az iskolákban, javarész külsős programok segítségével valósulnak meg felvilágosító órák. A helyi önkormányzat támogatásával ennek szellemében indult az a programsorozat, mely immáron negyedik alkalommal vette célkeresztbe a fiatalok prevencióját.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Németh Angéla polgármester, a helyi KEF elnöke a rendhagyó órák fontosságát hangsúlyozva arra ösztönözte a tanulókat, hogy a megszerzett tapasztalataikat és tudásukat kamatoztassák mindennapjaikban is. Kőszegi Árpád Jánosné, az iskola igazgatója a környezetvédelmi hetüket emelte ki, melynek kiemelkedő állomása a Szenvedélyes nap.

A rendezvény és a KEF koordinátora, helyi ifjúsági referens, Kormos Adrienn elmondta: élménypedagógiai eszközöket használtak az eseményen, a diákok csoportokban járhatták be azokat az állomásokat, ahol a KEF szakembereinek közreműködésével megismerkedhettek a függőségek fajtáival. Ezeken kívül az iskolai zaklatás, a konfliktuskezelés, az önismeret, a helyes táplálkozás, valamint a mozgás fontossága is a középpontba került.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Balog Fruzsina, a helyi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) segítője pedig arra tért ki, hogy a Kikötő Ifjúsági Közösségi Sziget munkatársai drámapedagógiai eszközökkel szorgalmazták a közösségépítést, ezenkívül a drogambulancia munkájába is belepillanthattak a tanulók. A hetedik és a nyolcadik osztályos diákok körében népszerűnek bizonyultak a játékos foglalkozások, aktívan belekapcsolódtak az előadásokba, számos kérdést tettek fel az adott témával kapcsolatban.

Comments are closed.