Tag: állatvédelem

11
máj

Medve Újpalotán

Előre is elnézést kérek a címért, annyi mentségem van, hogy a szeriőz újságírásban nevelődtem ugyan, de azért nem megyek a szomszédba egy kis blikkfangért. A címben egy lehetőséget vázoltam, egy jövőbéli várható eseményt, melynek bekövetkezése 50 százalékos. Miután a vadkamerák a napokban medvét láttak a Bükkben, a medvés újpalotai találkozásra 50 százalékra máris nagyobb valamivel az esélyünk. Megjegyzem, nemrég a

Read more

17
ápr

Cinege költ a postaládába

Billenőajtóval fedett levélgyűjtővel, ezzel párhuzamosan pedig a környékre kihelyezett mesterséges odúkkal előzhető meg, hogy széncinege költözzön a postaládába – hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Amennyiben a cinegék már beköltöztek, a postaláda rendeltetésszerű használatát fel kell függeszteni, mert a bedobott küldemények a kotló szülőket, a tojásokat és a fiókákat is veszélyeztetik. Ilyenkor a kotlás és a fiókanevelés körülbelül egy hónapnyi időtartamára szereljünk fel alternatív levélgyűjtőt a madarak által elfoglalt mellé, valamint függesszünk ki egy tájékoztató kiírást is a postás számára.