Tag: idősek

10
szept

Csak időseknek!

(A Periszkóp kívánságműsora) Érdekes felvetést hallgattunk végig a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Szóba került, hogy az önkormányzat új appot (applikációt) állított be, a mobilokon meg lehet nézni a kerületi kulturális kínálatot. Bakos Mária (Fidesz) ezt nem helyeselte, mondván, hogy így az idősek hátrányba kerülnek, hiszen – ezzel érvelt – az idősebb korosztály nem használ okostelefont, mert nincs neki ilyenje. Meglehetősen elcsodálkoztunk

Read more

6
dec

Generációk kapcsolatépítése

Nyugdíjasok kíséretében látogatott a Mikulás december 5-én az újpalotai Micimackó Óvoda Bagoly csoportjához, majd ezt követően az ovisokkal kiegészülve a csoport visszasétált a közeli idősotthonba, ahol a gyerekek és a nyugdíjasok közösen kézműveskedtek, illetve énekeltek a Mikulásnak.

25
nov

Szépkorúak lépéselőnyben

Hetedik alkalommal rendezte meg az Észak-Pesti Palota sakk klub a senior sakkversenyét a Budai II. László Stadion egyik termében, melyre ismételten az idősebb korosztály képviselőit hívták meg.

30
ápr

Tánclépésben egy életen át

Várszegi Béla életét végigkísérte a tánc. Volt versenytáncos, majd tartott foglalkozásokat gyerekeknek, munkatársainak, az elmúlt 17 évben pedig az idősebbeket „táncoltatja”, többek között az Aranytopán Táncegyüttes vezetőjeként.

29
márc

Aktív nyugdíjasok között

Háromévesen került Szabolcsból Pestújhelyre Kató Lászlóné Ficsor Zsuzsanna, majd hamarosan utánuk költöztek a nagyszülei és a dédszülei is. Együtt élt négy generáció, valószínűleg ezért kötődik az idősekhez, ezért dolgozik már 38 éve szépkorúakkal. Zsuzsi az ESZI Területi Gondozás Időseket Segítő Szolgálat Arany János utcai telephely szociális munkatársa. Elmesélte, hogyan változtak meg az idősek az elmúlt évtizedekben, miket szeretne megvalósítani a nappali ellátásban, és hogyan lehet elkerülni a szakmai kiégést.