Tag: sakk

22
nov

Filmek, amikkel a sakkhoz is közelebb kerülünk

A sakk átszövi az élet szinte minden területét. Rendkívüli a szerepe az emberi kultúra, civilizáció történetében.  Napjainkban a Netflix Vezércsel című filmsorozatának köszönhetően újra egyre nagyobb a népszerűsége. A sakk világa önmagában is érdekes, de ebben a filmben egy ifjú hölgy küzdelmeinek ábrázolásával látványoan felfigyelt a világ.

3
nov

A magyar sakk legfőbb emlékhelye

Több mint kétezer éves csodás játékunk, a sakk legfőbb emlékhelyen időzünk egy kicsit, és tisztelgünk nagy elődeink előtt.

25
okt

Palota sakk-matt az ellenfeleknek

Figyelem irányult végre a korosztályos sakkra is.

8
jan

Elhunyt a sakk tanítómestere

Hatvankét éves korában meghalt a több generáció által jól ismert nemzetközi sakk nagymester, Kállai Gábor. A kerületi gyerekek is jól ismerték, gyakran összetalálkoztak vele a korosztályos versenyeken. Gábor a legutóbbi időkben az újraéledő MTK szakosztályát irányította, itt tanította a gyerekeket a Panziani-megnyitás, a Dán- vagy a Stafford-csel mesterfogásaira. Egykor Polgár Zsuzsa és Ribli Zoltán szekundánsaként ténykedett. Arról az időről, amikor

Read more

25
nov

Szépkorúak lépéselőnyben

Hetedik alkalommal rendezte meg az Észak-Pesti Palota sakk klub a senior sakkversenyét a Budai II. László Stadion egyik termében, melyre ismételten az idősebb korosztály képviselőit hívták meg.