Tag: érzékenység

29
márc

Aktív nyugdíjasok között

Háromévesen került Szabolcsból Pestújhelyre Kató Lászlóné Ficsor Zsuzsanna, majd hamarosan utánuk költöztek a nagyszülei és a dédszülei is. Együtt élt négy generáció, valószínűleg ezért kötődik az idősekhez, ezért dolgozik már 38 éve szépkorúakkal. Zsuzsi az ESZI Területi Gondozás Időseket Segítő Szolgálat Arany János utcai telephely szociális munkatársa. Elmesélte, hogyan változtak meg az idősek az elmúlt évtizedekben, miket szeretne megvalósítani a nappali ellátásban, és hogyan lehet elkerülni a szakmai kiégést.

29
máj

Jocó bácsi érzékenyít

Találkoztunk Jocó bácsival, a 29 éves történelemtanárral, aki rögtönzött szülői értekezletet tartott az Újpalotai Közösségi Házban szombaton. Az élménypedagógia eszközeivel operáló Balatoni József, aki igen népszerű a közösségi médiában, a közismert Felelős Szülők Iskolájával és a Momentán Színház társulatával modellezte az iskolai konfliktusokat. Polus Enikő mentálhigiénés pszichológus segített a helyszínen a kitalált, de életszerű „problémák” megoldásában, a „celebtanár” és társai olyan iskolai

Read more

6
jún

Az eper álom vagy rémálom?

Már lehet kapni szabadföldön termett magyar epret, amely népszerű mind a gyerekek, mind a felnőttek körében, de sokan nem merik enni, mert allergiás tünetek (például bőrkiütések) alakulnak ki a fogyasztása után.