Tag: vasút

2
febr

Ha nincs modern vasútvonal, legalább parkoló legyen

Egy tollvonással halasztotta tovább a kormány a Budapest-Vác vasútvonal felújítását és a 3-as metró meghosszabbítását. A spórolás a kerületiek közlekedési lehetőségeit rontja.

20
ápr

MÁV: elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme

Elkezdődött a MÁV-Start új típusú jegy- és bérletautomatáinak 60 napos utasforgalmi próbaüzeme, a 13 automatát a Nyugati pályaudvaron tesztelik – közölte a MÁV az MTI-vel.
A közleményben ismertetik, hogy az éles próbaüzemet követően, várhatóan nyár végén kezdődhet meg további 362 új típusú automata telepítése, így heti átlagban 15 darabbal bővül majd a MÁV-Start meglévő automata állománya 2022 februárjáig.
Az új automaták beszerzésének összköltsége az eszközökkel és kiegészítő költségekkel együtt 4,6 milliárd forint, amit saját forrásból finanszíroz a MÁV-Start. Az automatákat, közbeszerzési eljárás eredményeként a Traco Zrt. szállítja – közölték.

17
jún

Vonatpótló buszok járnak a hétvégén Rákospalota-Újpest és Veresegyház között

Vasúti pályafelújítás miatt.

16
jan

Felülvizsgálja és átszervezi a MÁV a mozdonyvezetők 12 órás szolgálati idejét

Felülvizsgálja a MÁV a mozdonyvezetőknél azokat a szolgálatokat, amelyek ideje eléri a 12 órás határt. A felülvizsgálattal a január 15-eihez hasonló esetek megelőzését szolgálja – írta a MÁV.

2
dec

A havazás miatt több vonalon nem járnak vagy késnek a vonatok

Több vonalon nem járnak vagy késnek a vonatok a havazás miatt – közölte a Mávinform hétfő délelőtt a Facebook-oldalán. A Budapest-Vác-Szob vonalon is 60-80 perces késéssel kell számolni.