Tag: sajtótájékoztató

30
márc

Civil őrszemek pásztáznak április 3-án

Április 3-án több civil bevonásával figyelik és dokumentálják majd a választási visszaéléseket, mindemellett jogsegélyszolgálat segít azoknak, akiket zsarolnak, fenyegetnek, lefizetnek, vagy ilyesmit észlelnek – közölték sajtótájékoztatón a Tiszta szavazás kampány szervezői a Kossuth téren március 30-án.

2
szept

Örömhír a lakótelepieknek

Hajdu László országgyűlési képviselő és Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője, a XV. kerületi baloldali országgyűlési képviselőjelöltje tartott sajtótájékoztatót szeptember 2-án Újpalotán. A két politikus azért hívta a panelépületek közé a sajtó képviselőit, hogy egy örömhírt osszon meg a kerületi lakókkal. 

27
júl

Piaci szemle negatív tapasztalatokkal

Hajdu László országgyűlési képviselő és Barkóczi Balázs a DK szóvivője, az előválasztáson a ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje július 27-én az Újpalotai Vásárcsarnokba látogatott. A két politikus személyesen konzultált Szakály Kis Csilla ügyvezető igazgatóval, beszélgettek az árusítókkal és vásárlókkal, majd a sajtó képviselőinek beszámoltak a tapasztalataikról. 

17
febr

LMP: Fókuszban a szociális szféra  

A XV. kerületi költségvetés tervezetéről és a szociális dolgozók bérkiegészítéséről tartott sajtótájékoztatót február 16-án Szilvágyi László önkormányzati képviselő és Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

Szilvágyi László elmondta: próbáltak egyensúlyi költségvetést kialakítani annak ellenére, hogy a kormány elvette a gépjárműadó bevételeket, megemelte másfélszeresére a szolidaritási hozzájárulást és az iparűzési adó egy részéből is nagyot harapott, mintegy 3-3,5 milliárd forintos lyukat ütve a helyi büdzsében. Hozzátette: a szociális kiadásokat és a szociális szférában dolgozók bérét szinten tudták tartani. 

22
jan

LMP: a lét a tét!

A kormányzati elvonásokról tartott sajtótájékoztatót január 21-én Szilvágyi László, az LMP XV. kerületi önkormányzat képviselője és Kanász-Nagy Máté, Újpest népjólétért felelős alpolgármestere, az LMP társelnöke.
Kanász-Nagy Máté szerint az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat érintik elsősorban az elvonások,  a Fidesz így akar bosszút állni a 2019-es önkormányzati választások miatt elszenvedett kudarcukért. “A sok  milliárdos elvonásokkal nem rajtuk a városvezetőkön, az önkormányzati képviselőkön áll bosszút a kormány, hanem a lakosságot, a kis- és középvállalkozásokat sújtja, hiszen az elvonások, közvetlenül az embereket érintik” – mondta Kanász-Nagy Máté. Úgy fogalmazott: “a lét a tét, a fennmaradás, az önkormányzatiság, ami nem kizárólag az elmúlt egy évre vonatkozik, hanem a rendszerváltás óta eltelt időszakot is magába öleli.”