Tag: utca

20
júl

Az újpalotai kém

Magát is megfigyelték, Klárika? – kérdezte a buszmegállóban az idős hölgy. Az ütő megállt bennem a kérdés hallatán, kíváncsiságom az egekbe szökkent. Az Olajág Otthon felé baktattam, gondoltam, veszek a piacon egy kiló sárgabarackot (mert otthon éppen három szem termett a két fán), de aztán szóba elegyedtem a hölgyekkel. A régi jó újságírói trükköt alkalmaztam: segítettem a cekkerek huzingálásában. A

Read more

29
nov

Megáll az ész

Vannak dolgok, amelyek előtt az ember lánya értetlenül áll. Ilyen például az adventi vásár. A sétálóutcánkban évről évre kis faházakat húznak fel, amikben már november közepétől egészen az év végéig, de legalábbis karácsonyig kínálják portékáikat. A kezdés időpontján már meg sem lepődünk, hiszen ez még későinek is számít ahhoz képest, hogy a nagyáruházakban már októbertől elérhető a teljes karácsonyi kínálat. Na de ezek az „üzletek”! Évről évre ugyanazok az árusok jönnek. Akik ugyanazokat a bóvlikat kínálják. Nem kevés pénzért.

28
jún

Kényelem a köztereken

Utcabútornak hívunk minden köztéri tárgyat, mely a közterület használatát komfortosabbá teszi, például a padot, a hulladékgyűjtőt, kerékpártárolót. A változó környezetünk miatt azonban megjelent az igény arra, hogy olyan tárgyat is kihelyezzenek a városba, melyek szélsőséges időjáráskor tesznek jó szolgálatot. Ilyenek lehetnek az árnyékolók, esővédők vagy az ivókutak. Fehér Gábor tájépítész mérnök tervezővel arról beszélgettünk, mi jellemző a fővárosi utcabútorokra, hogyan befolyásolják egy település arculatát és milyenek a fiataloknak készített utcabútorok.

17
jan

Forgalomkorlátozás van az Esthajnal utcában

Lezárás van az Esthajnal utca egy szakaszán építkezés miatt.

28
aug

Utcatakarítás: kinek a feladata?

A fővárosi köztisztasági rendelet kimondja, hogy az ingatlanok előtti járda és zöldfelület tisztán tartása, gondozása az ingatlantulajdonosok feladata.