Tag: karácsony

15
dec

Zöld karácsony: honnan vásárolsz, mibe csomagolsz, mi kerül az asztalodra?

Honnan vásárolsz, mibe csomagolsz, mi kerül az asztalodra?

23
dec

A hibátlan bejgli titka

(Könyörgök, a sodrófát be ne lisztezzük!) Élesbe kapcsoltak a karácsonyi bejglisták, sül a mákos, a diós, a gesztenyés és mint látni fogjuk, a birsalmás is. Nagy bejglimenetünkben férfiak és nők egyaránt részt vettek. Fisch Gábor László (a Nagyapó meséi és a gyermekkalandokról szóló Rapandi-könyvek írója) minden apró részletre kiterjedő receptje mellett közreadjuk Karczub Andrea, Németh Péterné Ildi és Szántai-Kis Gergő

Read more

22
dec

Fenyőmustra – Mit válasszak?

Karácsony előtt az egyik legfontosabb kérdés: milyen fánk lesz, és honnan szerezzük be? Egyre népszerűbb a mű- és a cserepes fenyő, a vágottak közül pedig még mindig a luc a legkeresettebb, de a nordmann sem sokkal marad el.
Magyarországon tavalyhoz hasonlóan várhatóan az idén is 2-2,2 millió vágott fenyőt értékesítenek, pedig az árusításuk most később, december 10-e környékén kezdődött el. Egyre többen keresik a cserepes fenyőket, amelyek eladása 15-20 ezerre emelkedhet a tavalyi tízezer darab után, emellett műfenyőkből is 100 ezerrel többet, mintegy 300 ezret adhatnak el – nyilatkozta az MTI-nek Boross Dávid, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke.
Idén minden kategóriának nőtt az ára, az euró-forint árfolyam változása elsősorban a nordmann fenyőre van hatással, amelyből évente 500-600 ezer érkezik az országba. Az import felfelé húzza a hazai termesztésű fák árát is, így a luc ára már egyre jobban közelít a külföldi fenyőkéhez.

21
dec

Szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat

A kormány úgy döntött, hogy szentestére, azaz december 24-éről 25-ére virradó éjjelre felfüggeszti a kijárási tilalmat – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a.
Kiss Róbert elmondta: a kormány döntése értelmében a magánrendezvények, családi rendezvények 10 résztvevős korlátját továbbra is úgy kell érteni, hogy abba nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek – írja az MTI.

3
dec

Lesznek mézeskalács házak a 20-as év karácsonyán is

Győzelem! Félelmeink beigazolódtak, mégsincs minden veszve. Az Újpalotai Közösségi Ház szokásos karácsony előtti mézeskalácsház-pályázatáról van szó. Amelynek lebonyolítását a járvány kissé átírta. De elsöpörni teljesen nem tudta. Meglesznek a házak, épp csak az nem történhet meg, hogy a konstruktőrök egymás nyakába lihegjenek az USZIK-ban. Online kalácstárlat lesz a covidos 20-as évben (a videón a 2017-es építmények láthatók), a szervezők már

Read more