Tag: tervezés

22
jan

Büdzsé közösségi tervezéssel

Újpalota jövőjére fókuszáltak az önkormányzat vezetői és képviselők azon a nyílt fogadóórán, melyet január 16-án a Nyitott Ajtó Újpalotai Együttműködési Irodában tartottak. A tanácskozást Vékás Sándor, a 9. választókerület képviselője közösségi tervezésként aposztrofálta, mivel a képviselők eltökélt célja, hogy mindhárom városrészben – meghallgatva a lakossági igényeket – állítsák össze a kerület 2020-as büdzséjét.

3
dec

Lakókkal közösen tervezné a 2020-a büdzsét az önkormányzat

Napokon belül elkezdik a 2020-as költségvetés tervezését a XV. kerületben, amibe a lakosságot is bevonják – mondta Tóth Imre alpolgármester, a „Mindenki a Tizenötödikért” frakció vezetője a sajtótájékoztatóján.

28
jún

Kényelem a köztereken

Utcabútornak hívunk minden köztéri tárgyat, mely a közterület használatát komfortosabbá teszi, például a padot, a hulladékgyűjtőt, kerékpártárolót. A változó környezetünk miatt azonban megjelent az igény arra, hogy olyan tárgyat is kihelyezzenek a városba, melyek szélsőséges időjáráskor tesznek jó szolgálatot. Ilyenek lehetnek az árnyékolók, esővédők vagy az ivókutak. Fehér Gábor tájépítész mérnök tervezővel arról beszélgettünk, mi jellemző a fővárosi utcabútorokra, hogyan befolyásolják egy település arculatát és milyenek a fiataloknak készített utcabútorok.

19
dec

Űrhajótól a borvidékekig

Varga Pál grafikus, bélyegtervező nyolcvanadik születésnapját egy kiállítással ünnepelte meg a Szent István Bélyeggyűjtő Kör a Csokonai Művelődési Házban. Hosszú és sikeres pályafutása néhány emlékezetes állomását idéztük fel Varga Pállal.

10
jún

Júniustól átvehetők a kedvezménykártyák

Tizennégyen jelentkeztek a „Levendula 60+ XV.” kedvezménykártya arculattervezésére kiírt pályázatra.