Tag: játék

27
nov

Üzenet az egészséges 2035-ből

(A Tizenöt 2035 pályázatra be nem küldött felnőtt munka. A történet kitalált, a valósággal való minden egyezés véletlen.) A kekiruhás nő visszaült stokijára a Páskomliget utcai koronakapu ellenőrző irodájában, s visszavedlett rideg hivatalnokká. Arról kezdett faggatózni, ismerem-e azt a férfit, akivel az Újpalota Metrómegállóban beszélgettem. – Ha valaki megkérdi, hány óra, én meg válaszolok neki, rögtön beszélgetésnek nevezik? – kérdeztem

Read more

19
szept

Speciális bowling

A Fejlesztő Gondozó Központ az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonával karöltve szeptember 13-án rendezte meg 17. alkalommal a Speciális Bowling Vándorkupa Bajnokságot a Mobilitási Hét keretében.

15
máj

A játék mestere

Várhegyi Gábor életében fontos szerepet tölt be a játék: évtizedek óta szervez vetélkedőket és kvízeket gyerekeknek és felnőtteknek. Az újpalotai szabadulószoba témáinak kitalálása és a szoba berendezése is hozzá kapcsolódik. Beszélgettünk többek között arról, hogy miért fontos a játék az életben, és mi mindent tett civilként az elmúlt harminc évben, amióta Újpalotán lakik.

30
ápr

Tóvédők ünnepe

A Föld napja alkalmából szemétszedéssel és játékkal egybekötött ünnepséget tartottak a Nevesincs-tó partján és Liwa-malom környékén. Az eseményt Merk Péter önkormányzati képviselő szervezte.

26
márc

Játszva tanul a gyerek

A jó ötletek felbecsülhetetlen értékűek, még akkor is, ha nem mindig könnyű őket megvalósítani. Például az újpalotai Vigh Emese kezdeményezése is nagyon jó ötletnek tűnik, ám a megvalósítás kezdetekor már nem várt akadályokba ütközött.