Tag: ÉNO

23
szept

Önfeledt tánc a Speciart záróbuliján

A társadalom mentális állapotára abból is lehet következtetni, hogyan bánunk, hogyan közelítünk értelmi sérült honfitársainkhoz. A XV. kerület e tekintetben élen jár, évek óta kiemelt figyelem övezi a gondoskodást igénylő közösségeket. A héten rendezték meg kilencedik alkalommal a gondozottak és hozzátartozóik körében olyannyira népszerű Speciart Fesztivált, mely sérült társainknak, köztük számos Dawn-kóros felnőttnek és fiatalnak teremtett szereplési lehetőséget. A fesztiválon

Read more

19
szept

Speciális bowling

A Fejlesztő Gondozó Központ az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonával karöltve szeptember 13-án rendezte meg 17. alkalommal a Speciális Bowling Vándorkupa Bajnokságot a Mobilitási Hét keretében.

14
márc

A hétköznapi gondoskodás csodái

Megbújó kis sziget a lakótelep közepén, egy ékszerdoboz, ami olyan értékeket rejt, mely országos szinten is követendő példa. A kerületi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (ÉNO) már a Szociális törvény megszületése előtt működött. Így talán nem csoda, hogy harminc év alatt hosszú utat járt be a kezdeti medicinális szemlélettől, a gyógypedagógiai megközelítésen át, míg szociális alapellátásként megtalálta a helyét. A kihívás folytatódik, új célok, új lehetőségek a támogató közeg azonban változatlan.

26
szept

Tizenötödszörre is dőltek a bábuk

Vendégcsapatok is érkeztek a versenyre.

21
júl

Tartalékból különdíjas film – így született a mozi

Már tudják, miről szól majd a következő film.