Tag: autósok

29
jan

Nem csak az autósokat érinti a változás!

Az Európai Unió környezetvédelmi előírásaihoz igazodva idén januártól hazánkban is megváltozott a ­95-ös motorbenzin összetétele. A korábbi „E5” jelölést felváltotta az „E10”, így az intézkedéssel Magyarország is csatlakozott a környezetbarát üzemanyagot használó államokhoz. A régi – 20 éves vagy annál idősebb – ­autók használóinak célszerű ellen­őrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni – írta az MTI.

10
dec

Kiszűri és ellenőrzi az utak agresszorait a rendőrség

A szabálytalanul közlekedők lefülelésére indított akció már elkezdődött, és december 23-ig ütemesen indulnak bevetésre az ellenőrzést végző csoportok szerte a városban. A fő cél, hogy kiszűrjék a forgalomból az agresszív, másokat irritáló, a közlekedési szabályokat szándékosan megszegő autósokat – írja a kreszvaltozas.hu.

27
okt

Körülbelül 15 százalékkal emelkedhet a kötelező biztosítás

Átlagosan 15 százalék körüli emelkedés várható a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) díjainál az év végén váltók esetében – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének képviselője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

30
aug

Megúszható a kerékbilincs

Talán sokan nem tudják, de évek óta létezik legális módja a kerékbilincs elkerülésének. A megoldás némi időt és pénzt kíván ugyan, de még így is sokkal jobban megéri, mint az autónk lezárásával, illetve elszállíttatásával járó kellemetlenségek és anyagi terhek.

30
máj

Két keréken, szabályosan?

Itt a jó idő, egyre több kerékpáros közlekedik a városban. Korántsem mindegy azonban, hol haladhatnak, mint ahogy arról is beszélnünk kell, hogy egyes helyeken hol kénytelenek tekerni.