Tag: Advent

23
dec

Súlyos karácsony a REAC-ban

A REAC Sportiskola SE súlyemelő szakosztálya hagyományosan adventi versennyel zárja az évet. A karácsony előtti rendezvény a szakosztály új súlyemelőtermében volt, amit ezzel teszteltek a januári átadása előtt.

4
dec

Civil és egyenruhás rendőrök felügyelik a rendet a karácsonyi vásárokon

Civil ruhás és egyenruhás rendőrök folyamatosan dolgoznak az ünnepet megelőző időszakban a vásárokon és az oda vezető főbb utakon – írja a police.hu. A rendőrség a bűncselekményeket akarja ezzel megelőzni, megakadályozni, továbbá a vásárlók biztonságérzetét kívánja növelni. 

30
nov

Kezdődik az advent

Advent karácsony előtt négy héttel kezdődik, pontosabban a december 25-e előtti négy vasárnapot és a köztük lévő hétköznapokat nevezzük adventi időszaknak. Ezzel veszi kezdetét a karácsonyi ünnepkör, ami egészen vízkeresztig, január 6-áig tart. Ezenkívül adventtel kezdődik meg hivatalosan az új egyházi év is. Idén december 1-jén gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját.

17
dec

Zenés advent a templomban

A harmadik vasárnapon Pestújhelyre vettük az irányt , az örömvasárnap (gaudete) gyertyája Szűz Máriát jelképezi. Zenés adventre érkeztünk a kicsiny evangélikus templomba, a bejáratnál már égtek a koszorú gyertyái. Ez azért is érdekes, mert az első ilyet Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette 1839-ben, igaz, ő még 24 gyertyát tett egy kocsikerékre, és a várakozás (az advent azt jelenti:

Read more

3
dec

Legyen ez az első gyertya

Jótékonysági sütés-főzésre voltunk hivatalosak a 13. kerületben a fagyos december 2-án, az érdekes az volt, hogy a meghívót „hazai” vizekről, a 15. kerületből kaptuk. Beke Károly, a Polgármesteri Hivatal társadalmi kapcsolatok csoportvezetője invitált bennünket (mint 13. kerületi szülő), előzőleg annyit lehetett tudni, hogy újlipótvárosi szülők és barátaik kezdeményezéséről van szó. A cél a jótékonysági akcióval az volt, hogy segítsék a

Read more