Párbeszéd és vélemények

Sokakat vonzott a polgármesteri hivatalba és érzelmektől sem volt mentes a kerületi közmeghallgatás december 3-án. A meghallgatást szomorú közjáték is megzavarta, egy hölgyet epilepsziás rohama miatt ki is kellett vezetni a teremből.

Közmeghallgatás/Fotó: XV Média, Vargosz

Közmeghallgatás/Fotó: XV Média, Vargosz

Hajdu László polgármester először az írásban feltett lakossági kérdések ismertetésével kezdte az idei közmeghallgatást. Elmondta, kilencen éltek ezzel a lehetőséggel, észrevételeik főként a kerületfejlesztéssel, a közbiztonsággal, valamint a köztisztasággal kapcsolatosak. A polgármester ígéretet tett arra, hogy számukra az írásos válaszokat másnap postázzák. A fórumon részt vett a FŐTÁV kapcsolati és üzletfejlesztési igazgatója is, Balog Róbert, aki az újpalotai hőkiadó állomás

átalakításáról tájékoztatta a jelenlévőket. Kiemelte, megérti a lakosok felháborodását, mert sok kellemetlenség jár a bővítés, kérte, legyenek türelemmel, hiszen a beruházás eredményeként olcsóbb, környezetbarát szolgáltatást tudnak majd nyújtani. Biztosította az itt élőket, hogy a munkálatok befejeztével, 2015 márciusában a munkagépeik számára használt közterületeket is rendezett állapotban adják vissza.

Számos kérdés érkezett az egészségügyi alapszolgáltatással kapcsolatban, sokan kíváncsian várják az Észak-Pesti Kórház újrahasznosítását, egy középkorú férfi megjegyezte: a terület fejlesztése párttól függetlenül minden helyi politikus programjában szerepelt. A környékükön tervezett beruházásokról érdeklődtek a Száraznád és Zsókavár utcában lakók, és a kerületi utak állapotára is többen rákérdeztek.

Felszólalt a helyi polgárőr- egyesület vezetője is, és forráshiányra panaszkodott az önkormányzat jelen levő képviselőinek. Mindemellett szó volt a fogyatékossággal élők támogatásáról, a közgyógyellátásról és a kilakoltatásokról. Felmerült a hajléktalanok ügye és a bérlakások helyzete. A parkolás, a tömegközlekedés és a biciklis útvonalak mellett a környezetvédelem fontosságára is kitértek a résztvevők. Azonban a többség egyöntetűen arra kérte a képviselőket, hogy próbáljanak egyességet kötni, és szolgálják legjobb tudásuk szerint a lakosság érdekeit.

Comments are closed.