László Tamás: a XV. kerület rászorul a kormány támogatására

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A Fidesz-KDNP XV. kerületi polgármesterjelöltje, László Tamás szerint a városrész rászorul a kormány támogatására, ezért olyan vezetőre van szüksége, aki közvetlen és barátságos kapcsolatot ápol a kabinettel – írja az MTI. Erről a szeptember 27-i sajtótájékoztatóján beszélt.

László Tamás a kerületben tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, 2010 és 2014. közötti polgármestersége idején hatszor annyi fejlesztés történt a kerületben, mint az azt megelőző három ciklusban, amikor balliberális vezetés irányította a kerületet. 2014 és 2018 között pedig – amikor országgyűlési képviselője volt a kerületnek – a közreműködésének köszönhetően több mint 3,3 milliárd forint támogatást kapott a városrész – tette hozzá.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Véleménye szerint a balliberális vezetés barátságtalanul viselkedik a kormánnyal, nem tud és nem is akar együttműködni vele. Úgy fogalmazott, hogy „hangulatkeltés folyik” a kormány ellen, Németh Angéla – aki a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RATE), illetve a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként induló, jelenleg polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester – azt hangoztatja, hogy a kormány elveszi a fejlesztési forrásokat. Ez természetesen nem igaz, csak a fel nem használt forrásokat az Államkincstárnál kell elhelyezni, és onnan hívható le a megmaradt összeg – jegyezte meg. További példaként említette, hogy a balliberális városvezetés meghiúsította az újpalotai közösségi ház kialakítását, amelynek költségét a kormány teljes mértékben vállalta volna, a volt orosz kórház teljes területét pedig szerették volna egy „kétes hírű” befektetési társaságnak „elpasszolni”, ez azonban szerencsére nem sikerült.

[aiovg_video id=”33311″]

László Tamás szólt arról is, hogy már felvette a kapcsolatot a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkárságával, Fürjes Balázs pedig két témában – a lakótelepek megújítása és a kisebb terek közösségi tervezése terén – is számít a közreműködésére.

A lakótelepekért végzett több mint tízéves munkáját nemrég azzal ismerték el, hogy a lakótelepek megújításáért felelős miniszteri megbízottá nevezték ki – számolt be róla. Elmondta: az ő érdeme is, hogy a rezsicsökkentésbe bevonták a távfűtést is, valamint részt vett a lakótelepek megújításáról szóló vitaanyag készítésében, aminek egyik eredménye, hogy az Otthon melege programban ezentúl a 60 lakásosnál nagyobb társasházak is pályázhatnak majd. Ezenfelül elérte a kulturális államtitkárságnál, hogy a kerületi nagycsaládosoknak 1500 darab színházjegyet osszanak szét – fűzte hozzá a polgármesterjelölt.

Comments are closed.