Elismert teljesítmény

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Hárspataki Gábor, az MTK Dynamic Sport Karate Team 19 esztendős versenyzője dr. Pintér Gábor alpolgármester vendége volt a Polgármesteri Hivatalban. A fiatal karatéka ugyanis a közelmúltbeli teljesítményével az önkormányzat és az egész kerület elismerését kivívta.

Dr. Pintér Gábor gratulál Hárspataki Gábornak/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Dr. Pintér Gábor gratulál Hárspataki Gábornak/Fotó: XV Média, Nagy Botond

–         Gábor tagja volt a június elején Párizsban rendezett Régiók Európa-bajnokságán bronzérmet nyert magyar férfikaratecsapatnak – mondta Fischer Mihály 4. danos karatemester, Gábor edzője, aki a hivatalba is elkísérte a tanítványát. – Ez sporttörténelmi siker volt, korábban ugyanis felnőtt férficsapataink még sosem állhattak világversenyen dobogóra.

Gábor nem sokkal a párizsi siker előtt a zágrábi Szuper Nyolc elnevezésű versenyre is meghívást kapott, ahol mindenki legnagyobb döbbenetére a sportág koronázatlan királyát, a többszörös világ- és Európa-bajnok olasz Luigi Busat is megverte.

–         A legnagyobb vágyam, hogy olimpián vegyek részt – mondta Gábor, miután fogadta az alpolgármester gratulációját. – Erre 2020-ban talán lehetőségem lesz, de ehhez előbb az kellene, hogy a rendező japánok a karatét is bevegyék az olimpiai programba.

Az MTK Dynamic Sport Karate Teamnek az U21-es Európa-bajnok Hárspataki Gábor mellett több válogatott sportolója van. A novemberi indonéziai korosztályos világbajnokságon Baranyi Zsófia, Erdős Martin, Goldfinger Dárió, Tamás Ferdinand, Vécsei Balázs is képviseli a klubot.

Comments are closed.