Tag: karate

12
okt

Bronzérmes folytatás

Olimpiai bronzérmes karatésunk, Hárspataki Gábor ott folytatja, ahol Tokióban abbahagyta. A Nyári Játékokon első magyar olimpikon karatésként rögtön érmet (bronzot) szerző újpalotai sportoló ugyanis október első hétvégéjén a világ legkeményebb karate-versenysorozata, a Karate1 Premier League moszkvai állomásán is bronzérmet szerzett.

18
dec

Eszti vezeti a világranglistát

Megvalósult, amire Miklós Nikolett, az MTK karateedzője várt: tanítványa, a 13 esztendős Takács Eszter ugyanis U14 korosztályban a világranglista élére állt.
Eszter a pandémia miatt karate-világverseny nélküli évben az egyik, ha nem a legjobb magyar karatés eredményt produkálta. A sikerhez vezető úton három rangos nemzetközi online kata (formagyakorlat) versenyen is elindult, és mindhárom versenyen döntőt vívott. Két alkalommal győzni tudott, egyszer pedig ezüstérmes lett.
Az év nagy részében emiatt elmaradtak a karateversenyek, a világversenyeket – többek között a sportág olimpiai bemutatkozását is – pedig 2021-re halasztották. (Friss hír, hogy a nemzetközi szövetség a februárra tervezett korosztályos Európa-bajnokságot is már augusztusra halasztotta.)

6
ápr

Világversenyekre várva

A koronavírus merőben felborította a nemzetközi sportéletet. Olyannyira, hogy már be is jelentették, az olimpiát sem tudják majd eredeti – idei nyári – időpontjában megrendezni. A járvány, illetve ez a bizonytalanság olimpiai reménységeink életét és felkészülését is megkavarta. Elsőként Hárspataki Gábort, a MTK Európa-bajnoki ezüstérmes karatézóját kérdeztük, miként tudja magát edzésben és formában tartani.

26
febr

A leghangosabb karatés

A hazai karatetársadalom mindig is híres volt arról, hogy ha kell, akkor nagyon szervezetté és összefogottá tud válni. Ezt bizonyították a 2013-as felnőtt karate-Európa-bajnokság megszervezésekor, és idén, február második hétvégéjén is a BOK Csarnokban rendezett korosztályos Eb alkalmával. A magyarországi karateklubok növendékei ugyanis mindkét világversenyen fergeteges hangulatot teremtettek. A február 7–9. között rendezett korosztályos seregszemle főszurkolója a Kovács Pál Baptista

Read more

12
febr

Kerületi Európa-bajnok

Február második hétvégéjén a budapesti BOK Csarnok adott otthont a karate sport korosztályos Európa-bajnokságának, amely esemény az olimpia évében különös jelentőséggel bírt. A karate ugyanis idén fog bemutatkozni az olimpiai programban, és az ötkarikás nyári játékokhoz közeledve minden világverseny egy vizsgának számít. Ha ezt nézzük, akkor a budapesti Eb-nek jelest kellene kapnia, mert a verseny rendezése hibátlan volt (köszönhetően többek

Read more