Edzőváltás

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A REAC felnőttcsapata 11 forduló után 4 döntetlennel és 7 vereséggel az NB III. Keleti-csoportjában az utolsó helyen áll. A klub vezetése úgy döntött, hogy ebben a helyzetben mindenképpen be kell avatkozniuk.
– Dzurják József vezetőedzővel leültünk tárgyalni, és meg állapodtunk, más edzővel folytatjuk tovább a munkát – mondta Forgács Tamás klub­elnök. – Csöpitől barátságban váltunk el, tavaly az irányításával harmadik lett a csapat, amelyet ezúton is köszönünk neki.

Dinka Balázs/Fotó: XV Média, Vargosz

Dinka Balázs/Fotó: XV Média, Vargosz

A REAC vezetősége úgy döntött, hogy a hátralevő hat fordulóra az eddigi pályaedzőt, Dinka Balázst bízza meg.
– Balázs minden szükséges képesítéssel rendelkezik. A játékosok körében tisztelik, ezért képesnek érezzük arra, hogy a hátralevő hat fordulóban az eltervezett hat pontot megszerezze a csapattal – magyarázta az okokat a klub­elnök.
A 38 esztendős Dinka Balázs sikeres évet tudhat maga mögött: nyáron sződi kertjét választották a Duna-parti település legszebb kertjének, szeptemberben a kerületi önkormányzat érdeméremmel jutalmazta. Most pedig vezetőedzővé nevezték ki.
– Már három éve dolgozom a csapat mellett – mondta az új tréner –, Mátyus Jánosnál és Dzurják Józsefnél is játékos-edző voltam. Az új megbízás miatt azonban fel kell függesztenem a játékos-pályafutásomat.
A REAC vezetése télen mindenképpen erősíteni szeretne a kereten. Az új játékosok kiszemelése a vezetőedző feladata lesz. Hogy Dinka Balázsnak hívják-e majd az illetőt, azt az elkövetkezendő hat forduló eredménye dönti el.

Comments are closed.