Tag: XV. kerületi önkormányzat

20
dec

Idei utolsó ülését tartotta a képviselő-testület

Éles viták jellemezték a képviselő-testület utolsó 2021. évi ülését december 16-án. A képviselők szavaztak a kerület 2021-es költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet IV. számú módosításáról, az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló rendelet módosításáról, a kerületi építési szabályzat M3 metró meghosszabbításával kapcsolatos módosításáról, az önkormányzat 2022. I. félévi munkatervéről, a kerületi szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálatáról, a rendészeti juttatási rendszer tapasztalatairól, hatékonyságáról szóló beszámolóról, a polgármesteri hivatal dolgozóit megillető egyéb juttatásokról, a 2022/23. évi óvodai beiratkozás időpontjáról, a parkőrszolgálat működési tapasztalatairól és a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény által kötendő egyes bérleti szerződések jóváhagyásáról.

29
nov

Ülést tartott a képviselő-testület

A képviselő-testület november 25-i ülésén megszavazta a Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet III. számú módosításáról szóló előterjesztést, egyhangúlag támogatta a 2022. évi átmeneti gazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet megalkotását és a Palota Liget területére vonatkozó településrendezési szerződésről és a fejlesztéshez kapcsolódóan a kerület építési szabályzatának módosításáról szóló előterjesztést.

4
júl

Közérdekű információk táblákon

A városrész valamennyi társasházában elkezdődött azoknak az új, kerületi tábláknak a kihelyezése, melyek közérdekű információkkal segítik az ott élők mindennapjait. A plasztik­táblákon a polgármester és a helyi képviselők elérhetőségei mellett többek között a mentők, a tűzoltók, a rendőrség telefonszámai is megtalálhatóak.

29
jún

Városházi esték újragondolva

Újraindul a Városházi esték programsorozat, június 30-án a közéleti műhelybeszélgetésen ezúttal Farkas Franciska színésznőt, drámapedagógust köszönthetjük a vendégek sorában.
A Rákospalotán, Pestújhelyen, Újpalotán ritkaságnak számító rendezvénysorozatot a XV. kerületi önkormányzat azzal a céllal indította másfél évvel ezelőtt, hogy ösztönözze a lakosok és az önkormányzat közötti konstruktív együtt gondolkodást.
Beke Károly, a helyi Polgármesteri Kabinet Tájékoztatási és Stratégiai Csoport vezetője elmondta: az utóbbi hónapokban újraértékelődött a közösségi rendezvények és a kultúra szerepe. A veszélyhelyzet véget ért, és szeretnék folytatni azokat a kezdeményezéseket, amelyek felpezsdítik az itt élők mindennapjait.

23
máj

Megújuló közterületeink

A koronavírus alaposan felülírja kerületünk idei költségvetését. A járvány miatt sok, előre nem látható kiadása, költsége keletkezett az önkormányzatnak. Források átcsoportosítása szükséges annak érdekében, hogy a leginkább rászorulókon most segíteni lehessen. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az élet ne menne tovább. A mostani nehéz időkben is megvalósuló fejlesztésekről kérdeztük Tóth Imre alpolgármestert.

Az önkormányzat városüzemeltető cége, a Répszolg folyamatosan végzi azokat a munkákat, amelyekre a rendelkezésre álló források lehetőséget biztosítanak. Több olyan fejlesztés megvalósult, amelyeket már tavaly is terveztünk, de a költségvetés hiánya miatt az idei évre csúsztak át. Ilyen például a Sződliget utcai fasor-rekonstrukció, ahol az elöregedett, beteg fák helyére csaknem 90 darab új fát ültettek az elmúlt hetekben. A nyár egyik fontos feladata lesz ezeknek a csemetéknek az utógondozása, öntözése. A fasor-rekonstrukcióra nettó 19,6 millió forintot költött az önkormányzat – tudtuk meg Tóth Imrétől.