Tag: víz

13
dec

Karbantartást végez a Vízművek, átmeneti vízzavarosodás lehet

A Fővárosi Vízművek Zrt. tájékoztatása szerint a cég szakemberei december 16-án (hétfőn) 10 és 14 óra között karbantartást végeznek majd, a munkálatok átmeneti vízzavarosodással járhatnak.

12
jún

Vizet osztanak a főváros három főpályaudvarán

Június 12-én déltől, a budapesti főpályaudvarokon is ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV a hőségriasztás ideje alatt – írja a társaság.

22
márc

Védenék a vizeinket – a víz világnapja március 22-e

A víz világnapját 1993 óta minden év március 22-én szervezik, a kezdeményezéssel is szeretnék felhívni a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

7
jan

Érdemes ellenőrizni a vízórákat a fagy miatt

Azt kéri a Vízművek, ellenőrizzük, hogy az elmúlt napok fagypont alatti hőmérséklete nem okozott-e kárt a vízórában vagy a kerti csapban, vezetékben. Elfagyott mérők esetén a társaság Vízvonalát kell hívni a 06-1-2477777-es számon, míg kerti csap vagy vezeték fagyásakor, törésekor szakemberhez kell fordulni – írja a Vízművek.

8
aug

Fokozottan vigyázzunk az állatainkra ebben a kánikulában

A hőségben különösen fontos, hogy mind házi kedvenceinkre, mind haszonállatainkra fokozottan ügyeljünk. Alapszabályként óvjuk őket a tűző naptól és folyamatosan biztosítsunk számukra friss ivóvizet! Zárt autóban véletlenül se hagyjuk kedvencünket! A haszonállatokat szállítóknak rövid úticélok esetén érdemes a hajnali vagy esti órákra időzíteniük a szállítást. A haszonállatok hosszú távú, 8 órát meghaladó szállítása során a hőség szükségtelen szenvedésnek teheti ki az állatokat, ezért a hatóság ilyenkor átmenetileg megtiltja a szállítást – írja a Nébih.