Tag: mozi

22
nov

Filmek, amikkel a sakkhoz is közelebb kerülünk

A sakk átszövi az élet szinte minden területét. Rendkívüli a szerepe az emberi kultúra, civilizáció történetében.  Napjainkban a Netflix Vezércsel című filmsorozatának köszönhetően újra egyre nagyobb a népszerűsége. A sakk világa önmagában is érdekes, de ebben a filmben egy ifjú hölgy küzdelmeinek ábrázolásával látványoan felfigyelt a világ.

1
márc

Új Szabó István-film a mozikban

Szabó István új filmje, a Zárójelentés nyitotta meg a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlét a Corvin moziban február 25-én. Az Oscar-, cannes-i Aranypál­ma és berlini Ezüst Medve díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársai­val, Klaus Maria Brandauerrel (balra), Eperjes Károllyal (jobbra) és Koltai Lajos operatőrrel készített új mozifilmet. A filmben olyan kiemelkedő magyar színészek is

Read more

30
máj

Napjaink mozija

Anya tizenegy éve nem járt filmszínházban. Gyermek azért járt már mozgóban, mert gondoskodott róla, hogy valakik elvigyék, a minap azonban azt gondolta Anya, csak szervez ő is oda közös programot. Lévén ömlik az eső, süvít a szél, Gyermek pedig legalább addig sem kockul. Aztán, attól kezdve, ahogy megérkeztek, csak nézett, mint a moziban.

8
márc

Rolling Stones filmet vetítenek a Mozi Rock Klubban

The Rolling Stones Live in Cuba 2016 filmet vetíti a Pólusban működő Mozi Rock Klub március 14-én este 7 órától.

4
nov

Athén, Kréta, Isztambul

A Kétarcú január Hossein Amini, a korábban inkább forgatókönyvíró ként számon tartott iráni származású rendező első nagyjátékfilmje. A film forgatókönyvét szintén ő írta Patrica Highsmith azonos című, ötven évvel ezelőtt született regénye alapján. Patrica Highsmith igazi, régi vágású krimiíró, akinek nem egy művét láthattuk már a filmvásznon: az ő regényéből készült például az Idegenek a vonaton Alfred Hitchcock rendezésében.