Tag: Rákospalota

18
aug

Világhírű rákospalotai hagyomány

„Aktivizmussal a tradíciókért” címmel rendezett kiállítást két rákospalotai művész, Varga Erika és Varga Heléna a Hagyományok Házában. Az augusztus 17. és október 31. között látható tárlat a két testvér által életre hívott Romani Design Fashion Art divatstúdió első 13 évének állít emléket. A Romani Design a világ első roma divatstúdiója, melyből rövid idő alatt brand lett Magyarországon és a nemzetközi

Read more

2
jún

Jubileumi Roma Nap Rákospalotán

Jubileumi Roma Napot rendeztek június 1-én a Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthonban, ahol már 25. éve fogadták az ország javítóintézeteinek és speciális gyermekotthonainak a növendékeit, hogy egy napot közösen tölthessenek el velük. A sorban azonban ez még csak a 23. Roma Nap volt, a nagy múltú rendezvénysorozatot ugyanis a pandémia idején nem lehetett megrendezni. Az idei Roma Nap ismét

Read more

20
febr

Feszültség a határban – Rákospalota határában épülne akkumulátorgyár

A környezetet terheli, az energiát elnyeli: így lehetne jellemezni a többek közt hozzánk is építeni tervezett akkumulátorgyárakat.

16
febr

Ajándék a leginkább rászorulóknak

A Lions Gate magyarországi irodájának jóvoltából 26 jó minőségű, ülőpárnával ellátott ebédlőszéket kapott a Rákospalotán működő Hornyák Alapítvány.

11
febr

Itt az ideje megismerni a szomszédainkat!

Újpesten nyílt kiállítás Rákospalota történetéről, számos helytörténeti relikviát tekinthetnek meg a helytörténet rajongói.