Tag: Budapesti Közlekedési Központ

2
dec

Megszűnik a 224-es buszjárat

A XV. Kerületi önkormányzat, az Asia Center Kft., az Auchan Magyarország Kft. és a Pólus Társasház Üzemeltető Kft. szolgáltatási szerződést kötöttek a 224-es autóbuszjárat közlekedtetésére a BKK Zrt.-vel. A szerződés értelmében a szolgáltatásért a felhasználók, így az önkormányzat is jelentős díjat fizetnek. 
A tapasztalatok szerint a járat kihasználatlan, üzemeltetése nem gazdaságos. A járványhelyzet okozta bevételkiesés miatt az önkormányzat kénytelen volt a 224-es járat üzemeltetési költségeinek finanszírozását átgondolni.

25
nov

Teljesen megújult a rákospalotai Deák utca

Elkészült a BKK beruházásában a XV. kerületi Deák utca és a hozzá csatlakozó mellékág felújítása. A korszerűsítés célja egy élhetőbb, zöldebb környezet kialakítása volt, ahol biztosítva van az akadálymentes közlekedés.

31
aug

Hétvégenként csak az első ajtónál lehet felszállni a 196-os és a 196A buszokra

Tovább bővült az első ajtós felszállási rendű járatok köre: szeptember 4-től hétvégenként csak az első ajtónál lehet felszállni a 196-os és a 196A buszokra.

18
ápr

Tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok

A járványügyi intézkedésekhez igazodva április 19-től a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai – közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

Azt írták: a BKK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki sűrítéseket is. A járatok a reggeli csúcsidőben egészen 9 óráig gyakrabban közlekednek, valamint délutántól számos járat sűrűbben, a csúcsidőszaki követéssel közlekedik a kora esti órákig.

A sűrűbb menetrenden kívül a BKK április 19-től a hónap végéig ingyenes utazást biztosít járatain az alsó tagozatos diákok számára.

5
júl

Villamospótlás nyár végéig

Felújítják és ezzel együtt átalakítják a Bosnyák téren a zuglói villamoskocsiszín előtti villamosvágány-hálózatot. Az építkezés ideje alatt, várhatóan augusztus közepéig a 3-as és a 62-es villamos az Örs vezér tere felől csak a Szugló utcáig közlekedik majd, a 69-es villamos pedig nem jár. A 3-as és a 62-es villamos helyett a Szugló utcától a Mexikói út, illetve Rákospalota felé, a 69-es villamos helyett pedig a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek. A Bosnyák téren és környékén a közúti forgalomban továbbra is korlátozásokra kell számítani – közölte a BKK.