Tag: közösségi közlekedés

26
jan

Érkeznek a BKK időalapú jegyei

Döntött a Fővárosi Közgyűlés, tavasztól már 30 és 90 perces időalapú jegyekkel is utazhatunk a Budapesti Közlekedési Központ járatain. A használati feltételek miatt ezeket a digitális termékeket akár 60 és 120 percig is lehet majd használni.

8
márc

BKK: március 10-től tanszüneti menetrend lép életbe

– Az óvodák és az iskolák ideiglenes bezárása miatt március 10-től a közösségi közlekedési járatok tanszüneti menetrend szerint közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt bevezetett újabb intézkedéseket figyelembe véve a BKK megkezdte a felkészülést a tanszüneti menetrend bevezetésére, amely várhatóan két lépcsőben valósul meg – olvasható a közleményében.
Mint írták, az óvodák és az iskolák bezárása miatt a budapesti járatokon várhatóan tovább csökken az utasforgalom.
A tanszüneti menetrend nem minden járat esetében tartalmazza a 20 óra utáni kijárási korlátozás miatt jelenleg is alkalmazott járatcsökkentéseket, ezért március 16-ától néhány vonalon az esti időszakra vonatkozóan újabb menetrend-változás várható – írja az MTI.
„Ezzel a megoldással a BKK a lehető leggyorsabban reagált a kormányzat által bejelentett korlátozásokra” – hangsúlyozták. A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy a megállóhelyeken a világoskék alapszínű menetrendeket kell keresni, és érdemes a FUTÁR utazástervező segítségével tájékozódni az indulási időpontokról.

7
szept

Arcvédés kötelező!

A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Az elmúlt hetekben felgyorsult a koronovírus-járvány terjedése az országban, a legtöbb új fertőzött Budapesten van. Ezért arcunkat kötelező maszkkal – vagy annak hiányában kendővel, esetleg sállal – eltakarni a fővárosi közösségi közlekedési járatokon és a megállókban is.

26
márc

Áprilistól módosul a BKK menetrendje

A szombati menetrenden alapuló, de számos frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító menetrendet vezet be munkanapokra a BKK április 1-jétől.

8
márc

Változik a közösségi közlekedési járatok menetrendje a hétvégén

A szombati munkanap miatt.