Tag: Rákos úti Szakrendelő

13
júl

Laborkorszerűsítés

A Rákos úti szakrendelő orvosi gépállománya egy korszerű laborgéppel is gazdagodott, a laboratóriumi munkát egy új immunkémiai automata segíti.
Az intézmény a gép beszerzésével egy korszerűbb, gyorsabb automatát vásárolt, melynek üzemeltetése nem jelent többletkiadást. Ezzel a berendezéssel mérik a betegek hormon-, tumormarker- és egyéb speciális vizsgálati anyagait – tudtuk meg dr. Lisovszky Erika laborszakrendelést vezető főorvostól.

7
júl

Üzembe helyezés falon keresztül

Pár hete érkezett meg a várva várt CT-berendezés a Rákos úti szakrendelőbe, melyet hamarosan üzembe helyeznek. A Dr. Vass László Egészségügyi Intézményben már hónapok óta zajlott az eszköz helyének kialakítása. 
A földszinten található anyaggazdálkodási és műszaki részleget átköltöztették az Őrjárat utca 4. szám alá, az így felszabadult helyiséget pedig átalakították CT-vizsgálóvá. A berendezést azonban a mérete miatt nem tudták volna az ajtón keresztül a helyére vinni, ezért ki kellett bontani a Rákos úti rendelő falát. Ezen a nyíláson emelték a helyére az új eszközt, melynek azonnal megkezdődött a beszerelése.

16
aug

Az is menjen orvoshoz, aki nem beteg!

Negyedik éve szervezik már a szűrőprogramokat a Rákos úti Szakrendelőben.

28
jún

Mozgalmas nyár az egészségügyben

Nyáron a szabadságolások miatt júniustól augusztus végéig ritkulnak a rendelések.

21
okt

Az odafigyelés segíthet

Októberben ismét emésztőszervi rákszűrés lesz a szakrendelőben.