Üzembe helyezés falon keresztül

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Pár hete érkezett meg a várva várt CT-berendezés a Rákos úti szakrendelőbe, melyet hamarosan üzembe helyeznek. A Dr. Vass László Egészségügyi Intézményben már hónapok óta zajlott az eszköz helyének kialakítása. 

A földszinten található anyaggazdálkodási és műszaki részleget átköltöztették az Őrjárat utca 4. szám alá, az így felszabadult helyiséget pedig átalakították CT-vizsgálóvá. A berendezést azonban a mérete miatt nem tudták volna az ajtón keresztül a helyére vinni, ezért ki kellett bontani a Rákos úti rendelő falát. Ezen a nyíláson emelték a helyére az új eszközt, melynek azonnal megkezdődött a beszerelése.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

– Várhatóan júliusban helyezzük majd üzembe az új eszközt – tudtuk meg dr. Buzna Andrea főigazgatótól. – Még meg kell várnunk a szükséges ÁNTSZ-engedélyeket, illetve már megkezdtük a dolgozók – három operátor és két adminisztrátor – felvételét. A vizsgálatok után a leleteket nem nálunk, hanem egy központban készítik majd el.
A kerületi lakosoknak az ingyenes CT-vizsgálat beutalóköteles lesz, illetve a vizsgálatok előtt időpontot kell majd foglalni. A vizsgálatokra az első hónapokban munkanapokon 8–14 óra között lesz lehetőség, később azonban szeretnék ezt az időpontot 19 óráig kibővíteni. Az új eszköz beszerzését száz százalékban az önkormányzat finanszírozta. Cserdiné Németh Angéla polgármester és a Mindenki a Tizenötödikért frakció már a kampány során ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén a helyi egészségügyi szolgáltatásokat CT-vizsgálattal is bővíti. A több mint 130 millió forintba került berendezés üzembe helyezését egy évvel korábbra tervezték, ám a tavalyi költségvetés elfogadásának tíz hónapos késleltetése miatt a beszerzés és a beszerelés is az idei évre maradt. A modern berendezésnek köszönhetően a várólisták is rövidülhetnek, illetve a diagnózisok felállításánál fontos szerepet játszik majd, hiszen egyes betegségek korai felismerésével a kezelések is időben megkezdhetőek lesznek.

Comments are closed.