Mozgalmas nyár az egészségügyben

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Nyáron a szabadságolások miatt júniustól augusztus végéig ritkulnak a rendelések. Dr. Buzna Andrea orvos igazgatótól megtudtuk, a nyári hónapok elsősorban a költözésekről és az átszervezésekről szólnak.

– A legfontosabb, hogy a Zsókavár utca 42-44. szám alatti rendelő földszintjén június 30-ig elkészül az új ügyeleti helyiség, ahova július 10-ig átköltözik a Rákos út 58. szám alól a szolgáltatás. Tehát július 11-én reggel 8 órától már az új helyen rendel a 24 órás ügyelet, melynek telefonos elérhetősége, a 06 1 307 2222 változatlan marad – mondta dr. Buzna Andrea.

A megüresedett Rákos úti épületet – ahonnan az ügyelet mellett a pszichiátria és az addiktológia is elköltözik – a jelenleg a Rákos úti Szakrendelőben dolgozó négy háziorvos foglalja el júliustól. A már említett pszichiátria és addiktológia az Őrjárat utca 1-5. szám alatti Észak-Pesti Kórház 11-es épületében kap helyet.

– A diabetolgóiával cserélnek helyet, az a rendelésünk ugyanis beköltözik majd a Rákos úti Szakrendelőbe. A csere azért szükséges, hogy a diabetológia közel legyen a társszakmákhoz, a kardiológiához, a laborhoz és az érsebészethez – magyarázta a doktornő.

Dr. Buzna Andrea elmondta, hogy idén felújítják az ortopédiát, a tüdőgondozó pedig várhatóan jövő év közepén költözhet be az Észak-Pesti Kórház felújított 13-as számú épületébe.

A nyáron telephelyet cserélő rendelések esetében fontos információ, hogy az ott dolgozó szakorvosok szabadságolását a felújításokhoz és a költözésekhez ütemezik. A rendelésekre érkező betegektől az esetlegesen hosszabb várakozási idő miatt türelmet kérnek.

Comments are closed.