Tag: Palota

16
okt

Emléktorna a bajnokság előtt

Nyolcadik alkalommal rendezett emléktornát a Sződliget utcai tornacsarnokban a legendás röplabdázó, Szalayné Sebők Éva tiszteletére a Palota Röplabda Sport Club. Az októberi torna szervezői a tavalyi résztvevőket, a TFSE-t, a DVTK-t és a Budaörsöt hívták meg, de a Testnevelési Egyetem csapata az utolsó pillanatban lemondta a részvételt.

2
máj

Komarétes és paradicsomvirágos kendő

A látványosság mellett gyakorlati tanácsokat is kaptak az érdeklődők.

2
márc

Találkozás a buszmegállóban

Valamikor február elején készítettem ezt a felvételt. Álltam a buszmegállóban, esett az ónos eső, csúszkáltak a férfiak, vonszolták magukkal a bevásárlószatyrokat az asszonyok. Érkezett egy idős úr, fura tárgyat helyezett a buszmegálló előtti ládára. Egy kiszolgált öreg ásó volt kopott nyéllel. – Mit akar ezzel? – fordultam hozzá kíváncsian. – Csak nem ásni szeretne a kertben? Még fagyos a föld.

Read more

20
febr

Sasék útja Liverpoolba

Sas József a családjával a Sódergödör városrész lakója volt, felesége, Schleisz Gizella szüleinél, a Régi tér 5. szám alatt lakott, géplakatosként a vasútnál dolgozott. Hétéves lányával és ötéves fiával az 1956-os forradalom leverése után kényszerült arra, hogy elhagyja az országot. Messzire jutott, Liverpoolban telepedett le, élete végéig egy vasúti tartálykocsik javításával foglalkozó cégnél dolgozott. Sas József életéről, menekülése körülményeiről Varga

Read more

24
márc

Jöjjön ki Palotára! pályázat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzata „JÖJJÖN KI PALOTÁRA!” címmel pályázatot hirdet a helyi vendéglátás fejlesztésére.