Tag: nők

7
nov

Elkapták a férfit, aki a Harsányi Kálmán utcánál erőszakoskodni próbált egy fiatal nővel

Három nővel erőszakoskodott Sz. András. Követte őket, dulakodott velük, fogdosta őket, és amikor a nők sikítani kezdtek, elfutott a helyszínről. A rendőrök november 4-én kapták el a férfit.

21
aug

Mammográfiás szűrővizsgálatra várják a kerületi nőket az Uzsoki kórházban

Névre szóló meghívót küldenek.

7
dec

Nők a közéletben

Számos európai országban százéves a női választójog, a nemek közötti egyenlőség azonban mégsem valósul meg. Magyarországon mindössze a képviselők tizede hölgy, pedig égetően fontos, hogy minél több nő szavazzon és vegyen részt a közéletben, érdekeiket képviselve. Többek között ezek a gondolatok is megfogalmazódtak december 2-án a Pajtás Étteremben, az MSZP lakossági fórumán.

5
márc

A törékeny női lét hatalma

Nőnek születni kell, és ez nagyszerű dolog!

27
júl

MI NŐK: a középkori viszonyok ellen

Egy ismert nőjogi aktivistával találkoztunk nemrég a nyugdíjasklubok retró divatbemutatóján. Kedélyesen elbeszélgettünk Méry Judittal, a MI NŐk Országos Szervezet elnökével, aki azért látogatott a kerületbe, hogy támogatókat szerezzen programjához. Ennek lényege, hogy több nőt kell bejuttatni a döntéshozó testületekbe. Többségében olyanokat, akik a civil világból rajtolnak, otthon vannak a közösségépítés világában, és nem rémülnek meg a férfiakkal vívott versenyben. Fáradozásaikkal

Read more