Tag: vizsgálat

30
nov

RUP-15 Kft: súlyos szabálytalanságokat tárt fel az átláthatósági biztos

Az önkormányzat átláthatósági biztosa súlyos szabálytalanságokra bukkant a 2010-14-es fideszes vezetés idejéből. Pósa András beszámolója tartalmazza az önkormányzat és gazdasági társaságai honlapjainak felülvizsgálatát, valamint a RUP-15 Kft. 2010-2014. év közötti tevékenységét. A RUP-15 Kft. esetében minden olyan dokumentumot átvizsgált, amely az akkori fideszes vezetésű önkormányzat kifizetéseihez kapcsolódott. Számos hiányosságot tárt fel. Hiányzó teljesítésigazolások, hiányzó szerződések, hiányzó árajánlatok sora jellemzi –

Read more

30
dec

Az ÁSZ szerint a kerületi Palota-Holding vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű három éven át

A Palota-Holding Ingatlan- és Vagyonkezelő Zrt. vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű 2015- 2017 között, ebben az időszakban ugyanis a mérleg alátámasztásához nem készítettek a jogszabályi előírásoknak megfelelő leltárt, ezért a társaság éves beszámolói nem voltak megalapozottak – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ). Harminc napon belül intézkedési tervet kell készíteni.

12
dec

Ellenőrizhető az új ForintApp alkalmazással a bankjegyek valódisága

Lezárul az év végén a bankjegyek megújítási programja, a többletkibocsátás költsége 4-5 milliárd forint volt – hangzott el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján. Az újonnan kifejlesztett ForintApp alkalmazással a bankjegyek előoldaláról készített fénykép segítségével megvizsgálható a pénz valódisága.

1
okt

Kerületi optikai üzletek is végeznek ingyenes vizsgálatot a Látás hónapjában

A Látás hónapja programsorozat az idén a szem védelmével, egészségének megőrzésével foglalkozik – közölte a kampányt szervező Magyar Látszerész Szövetség elnöke – írja az MTI. A kerületben három üzlet csatlakozott a kezdeményezéshez.

21
aug

Mammográfiás szűrővizsgálatra várják a kerületi nőket az Uzsoki kórházban

Névre szóló meghívót küldenek.