Tag: nemzeti összetartozás napja

4
jún

Bánatunk Trianon

Június 4. immár több mint egy évtizede a Nemzeti Összetartozás Napja, hisz 1920-ban ezen a napon írták alá az I. világháborút lezáró trianoni békeszerződést. A békét, amely a történelmi Magyarország területéből többé-kevésbé a maira zsugorította a magyar államot lakossága és területe kétharmadát elvéve.

5
jún

Pestújhelyen is megkondult a harang

A Nemzeti Összetartozás Napja és a trianoni békeszerződés centenáriumának alkalmából tartott megemlékezést a Pestújhelyi téri Ereklyés Országzászló előtt június 4-én koraeste a Fidesz-MPSZ XV. kerületi szervezete. A rendezvényen közel száz ember vett részt, akiket házigazdaként Pintér Gábor választókerületi elnök köszöntött.
– Nagy tervekkel készültünk erre az évfordulóra, többek között előadássorozatot és több rendezvényt terveztünk. Sajnos, azonban a koronavírus-járvány minden ötletünket meghiúsította – mondta Pintér Gábor.

7
jún

Az összetartozás ünnepe

Kerületünkben június 4-én tartották a Nemzeti Összetartozás Napja megemlékezést a Pestújhelyi Ereklyés Országzászlónál.

5
jún

Határon túl mutató ünnep

Nemzeti összetartozás napjaként ünnepeljük 2010 óta június 4-ét. A trianoni békeszerződést idén 95 éve írták alá.

7
jún

Összetartó kerület, összetartozó ország

A 2010-ben megválasztott parlament már a megalakulását követő első ülésen törvénybe foglalta, hogy a trianoni békeszerződésre – és annak következményeire – emlékezve minden év június 4-e a nemzeti összetartozás napja legyen.