Új színben a szakrendelő

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Új színben pompázik a Rákos úti Szakrendelő. A közelmúltban ugyanis befejeződött az aula, a lépcsőház és az emeleti közlekedők felújítása. Látványos változás, hogy a korábbi szürke és fehér helyett színesek lettek a falak. Ráadásul mindegyik emelet más-más árnyalatban tündököl, amely hangulatossá teszi a teret, és az idősek tájékozódását is megkönnyítheti.

– A 2013-as esztendő a fejlesztések éve volt – mondta Bartos József, a felújításokért, fejlesztésekért felelős műszaki vezető-helyettes. – Ezekből azonban néhány az új évre csúszik át.

Ilyen többek között a felvonók cseréje is, amelynek elvégzéséhez a szükséges engedélyekre várnak. A tervek szerint a jelenlegi két idős, lestrapált felvonót egy 650 és egy 1600 kilogrammos modern, rozsdamentes, duplex-kezelésű, azaz párhuzamosan és elektronikusan működtetett liftre cserélik majd. Ugyancsak folyamatban levő beruházás a röntgengépek digitalizálása, amely szintén az év első negyedévében valósulhat meg.

– Tavaly a létesítmény informatikai és kommunikációs hálózatát is fejlesztettük. Többek között összekapcsoltuk a háziorvosokat a szakrendelővel, így már ők is tudnak időpontot foglalni a betegeiknek – hangsúlyozta a szakember.

Bartos József alig több mint egy esztendeje dolgozik a szakrendelőben. A több évtizedes németországi mérnöki tapasztalatokkal rendelkező szakember tevékenysége már eddig is áldásosnak bizonyult, hisz nagyrészt neki köszönhető, hogy a tavalyi beruházások során 3,2 millió forintot spórolt az intézmény. Ennek nyomán újabb fejlesztéseket is megvalósíthattak.

A földszinti egészséges gyermekrendelést például a tervezett 10 helyett 8 millió forintból újították fel, a megmaradt összegből pedig játszósarkot, női (anya)tejkonyhát, a védőnőknek vizesblokkot alakítottak ki. A nőgyógyászat felújítására szánt összegből is sikerült 1,2 millió forintot lefaragnia, a maradványból új vizsgálóágyat és több modern, a vizsgálatokhoz fontos műszert szereztek be.

Comments are closed.