Társadalmi egyeztetés nélkül tárolnának a kerület határában 4000 tonna veszélyes anyagot

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Ahogy azt hírportálunk is megírta, a jelenlegi állás szerint Fót és Rákospalota határában is épülhet akkumulátorgyár annak ellenére, hogy a települések vezetései egyelőre kifejezetten elutasítók az üzemekkel kapcsolatban. A XV. TV riportja több érintett képviselő megszólalásával járta körbe a témát: a választókerület országgyűlési képviselője, Barkóczi Balázs azt emelte ki, felháborító, hogy az országos méretű balhévá duzzadt Debrecenbe tervezett gyárhoz hasonlóan a Tizenötödikben is elmaradt a lakossággal való egyeztetés.

A XV. kerület polgármestere, Cserdiné Németh Angéla is hasonló véleményen van, hiszen Rákospalota utolsó lakóházától mindössze pár kilométerre épülne a 4000 tonna veszélyes anyagot is tároló gyár és raktár. A polgármester azt is elmondta, az önkormányzathoz semmiféle megkeresés nem érkezett az építkezéssel kapcsolatban.

Budapest főváros kormányhivatala annyit válaszolt, ők nem rendelkeznek hatáskörrel az építkezéssel kapcsolatban, a Fidesz-KDNP nevében megszólaló kerületi önkormányzati képviselő, dr. Szalay Kornél Géza viszont az önkormányzatra tolta a felelősséget, amiért szerinte nem tettek fel kérdéseket korábban az üzemmel kapcsolatban. Arra Szalay nem válaszolt, tulajdonképpen egyetért-e az üzem épülésével.

Comments are closed.