Nem döntöttek az alpolgármesterekről és a bizottságokról az alakuló ülésen

A képviselő-testület ünnepi alakuló ülését október 31-én tartotta. Az ülésen a Helyi Választási Bizottság elnöke, dr. Forgács József Péter tájékoztatott az önkormányzati képviselők, a polgármester és a települési nemzetiségi önkormányzati képviselők választásáról. Ezt követően átadták a megbízóleveleket a kompenzációs listáról mandátumhoz jutott képviselőknek, majd az eskütétel következett. Ezután Hajdu László ismertette polgármesteri programját.
Az ülés javasolt napirendi pontjai között szerepelt többek között a polgármester illetményének és költségtérítésének megállapítása. Előterjesztést készítettek az önkormányzati képviselő és nem képviselő bizottsági tag és a tanácsnok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásáról szóló rendelet megalkotására, az alpolgármesterek megválasztására.

Alakuló ülés/Forrás: XV Média, Vargosz

Alakuló ülés/Forrás: XV Média, Vargosz

A testület végül nem tudott alpolgármestereket választani és nem fogadta el a bizottsági struktúráról szóló önkormányzati határozatot az alakuló ülésén. A testület munkáját a polgármester felfüggesztette, az ülést 8 napon belül kell folytatniuk.

Comments are closed.