Megszépül a csarnok és a környezete

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A képviselő-testület a decemberi ülésen jóváhagyta a piacberuházás engedélyezési okiratát, így hamarosan elkezdődhet az Újpalotai Csarnok és környékének rekonstrukciója.

Újpalotai piac látványterve

Újpalotai piac látványterve

Németh Tibortól, a Főépítészi, Városfejlesztési és Üzemeltetési Főosztály vezetőjétől megtudtuk, a beruházást három ütemben valósítják meg. Első lépésként sétánnyá alakítják át a piac és a Kontyfa utca 2-8. szám közötti területet. Ennek előkészületeit már elvégezték, amikor elbontották az itteni épületeket. A sétány a Nyírpalota úttól a Kontyfa utca 10. számig tart majd.

A második ütemben a piac gazdasági bejárata előtti útszakaszt és a parkolót újítják fel. A tervek szerint itt csak az áruszállítók, és a Páskomliget utcai ház lakói parkolhatnak majd. Az új parkolási szabályt rendszám-felismerő zsilipes sorompóval tartatják be.

A harmadik ütemben a piac Kontyfa utca felőli külső területének felújítását tervezik. Itt új burkolatot építenek, és 18 egységes árusítóhelyet alakítanak ki.

Egyik ütembe sem tartozik bele, de a rekonstrukció részét képezi a Nyírpalota utca zöldsávján egy 52 állásos parkoló kialakítása. A Kontyfa utca 2-8. szám alatti társasház földszintjén levő helyiségeket is felújítják, a Palota Holding pedig egy üzletsort hoz létre.

Többek között a jelenleg üresen álló rendőrőrsöt is megnyitják. A tervek szerint az első két ütem, valamint a Nyírpalota utcai parkolók kialakítása március végéig, a piac felújítása pedig szeptember végére valósulhat meg.

A piac fejlesztésével kapcsolatban február 4-én lakossági tájékoztatót tart az önkormányzat a Kontyfa iskolában (Kontyfa utca 5.) este 6 órai kezdettel.

Comments are closed.