Hogyan juthatunk ki a Forma-1-re?

A mogyoródi Hungaroringen 2014. július 25-én (pénteken), 26-án (szombaton) és 27-én (vasárnap) rendezik meg a Forma–1 Magyar Nagydíjat. A BKK a kényelmesebb utazás érdekében a szokásosnál nagyobb kapacitással közlekedteti a H8-as hév szerelvényeit, valamint egyedi kedvezményes díjszabással segíti a mogyoródi versenypályára igyekvőket. Július 27-én (vasárnap) a Forma–1 versenynapjára érvényes kedvezményes 9.990 forintos álló-, illetve a 19.990 forintos ülőjeggyel rendelkezők mind a négy metróvonalat díjmentesen vehetik igénybe – írja közleményében a BKK.

 

Így juthat el tömegközlekedéssel a Forma–1 helyszínére

A Forma–1 autóverseny magyar futamának helyszíne, a Hungaroring, Mogyoród mellett található. Budapestről tömegközlekedéssel a Gödöllő felé tartó H8-as hévvel közelíthető meg, az Örs vezér teréről. Emellett elérhető az Árpád híd M és a Mogyoród, Templom tér között közlekedő, a VOLÁNBUSZ által indított különjáratokkal is.

Felhívjuk a versenypályát hévvel megközelíteni kívánó utasaink figyelmét, hogy a Hungaroring kizárólag a Gödöllőig közlekedő H8-as vonatokkal érhető el, a Cinkotára vagy Csömörre tartó H9-essel nem!

A Forma–1 helyszíne a H8-as hév Szilasliget megállóhelyétől gyalog, Mogyoród állomásról pedig közvetlen buszjárattal is megközelíthető. A 3-as, a 4-es, az 5-ös és a 6-os kapun át elérhető szektorokhoz Szilasliget, míg az 1-es, a 2-es, a 7-es, illetve a 8-as kapun át elérhetőkhöz Mogyoród állomáson célszerű a hévről leszállni. A távolság gyalogosan az állomásoktól körülbelül 2,5 kilométer, mely 35-40 perc alatt megtehető, de Mogyoródról busszal is lehet utazni.

A H8-as hév az Örs vezér teréről indul. Az Örs vezér tere könnyen megközelíthető

  • Buda és a belváros felől az M2-es metróval,
  • Észak-, illetve Dél-Pest irányából a 3-62-es villamospótló autóbusz igénybevételével és számos további buszjárattal.

A H8-as hév Gödöllőre közlekedő járatai az Örs vezér teréről az alábbi gyakorisággal közlekednek:

  • pénteken délelőtt félóránként,
  • pénteken kora délután és a délutáni csúcsidőszakban 10-20 percenként,
  • pénteken az esti időszakban félóránként,
  • hétvégén fél óránként.
HÉV a Hungaroringre

HÉV a Hungaroringre/Forrás: BKK

Hosszabb hévszerelvények

Július 24-én (csütörtökön) és 25-én (pénteken) a délutáni csúcsidőszakban, továbbá 26-án (szombaton) és 27-én (vasárnap) reggel 7 és este 20 óra között a H8-as hév a kényelmesebb utazást lehetővé téve 6 kocsis szerelvényekkel közlekedik.

Kedvezményes díjszabás a héven, ingyenes utazás a metrón

Július 24-én (csütörtökön), 25-én (pénteken), 26-án (szombaton) és 27-én (vasárnap) az ezeken a napokon érvényes Budapest 24 órás, Budapest csoportos 24 órás és 72 órás jeggyel, Budapest Kártyával, valamint 5/30-as jeggyel rendelkező utasaink a H8-as hév vonalán hosszabb szakaszon – Mogyoródig – közlekedhetnek, mint az év többi napján. Ehhez kiegészítő jegy vásárlására sincs szükség. A többi jegy- és bérlettípushoz továbbra is kiegészítő hévmenetjegy váltása szükséges.

A július 27-ei Forma–1-es versenynapra érvényes speciális 9.990 forintos álló- és a 19.990 forintos ülőjeggyel rendelkezők – a belépő felmutatásával – mindhárom metróvonalat díjmentesen vehetik igénybe, ám ezek a belépőjegyek más vonalakra, tehát a hévre nem érvényesek!

Jegyek

Jegyek/Forrás: BKK

Comments are closed.