Tag: BKK

4
jún

Hétvégéken a 69-es vonalán is utazhatunk a modern CAF-villamosokkal

A hétvégi napokon a 69-es vonalon is találkozhatunk a modern villamosokkal.

26
márc

Kordonozottan

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt a fővárosi buszokon és trolibuszokon mindkét oldalon lezárták az első üléssorokat. Az elkülönítés célja, hogy megóvja a járművezetők egészségét. Ezentúl a megállóba beálló járművek valamennyi ajtaja kinyílik, ezzel biztosítva a hatékonyabb szellőzést.

Az átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentse a járművezetők koronavírusos megbetegedésének az esélyét. A lezárást több mint 300 fővárosi nappali autóbusz- és trolibuszvonalon, valamint éjszakaibusz-vonalon alkalmazzák.
Az intézkedés nem érinti az első ajtón történő le- és felszállást. A BKK ugyanakkor arra kéri az utasokat, hogy a koronavírus-járvány miatt minden esetben hagyják szabadon az első ajtó előtti területet, lehetőleg álljanak hátrébb az autó- vagy trolibuszon.
Továbbra is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata a járműveken, valamint a megállókban.

26
febr

Tavasszal útfelújítás kezdődik a Deák utcában

Tavasszal kezdődhet, őszre elkészülhet a felújítás.

10
febr

Kevesebb bliccelő, rekorder pótdíj

2015 óta minden évben csökken azoknak az utasoknak a száma, akiket a BKK ellenőreinek pótdíjazniuk kell, mert érvényes jegy, bérlet nélkül veszik igénybe a közlekedési szolgáltatást. A legnagyobb, 2020-ban befizetett pótdíj összege azonban ismét rekordot döntött – tette közzé a BKK.

A bliccelők száma az elmúlt időszakban évről évre csökkent: 2020-ban 133 ezer utast pótdíjaztak a BKK ellenőrei, ami az öt évvel ezelőtti adat mintegy egyharmada.

Ezzel együtt 2020-ban ismét nőtt a legnagyobb, ténylegesen teljesített pótdíjbefizetések összege. A jogi eljárásokat követően a legborsosabb, egyösszegű befizetés 2 797 400 forintra rúgott, amely 14 végrehajtási eljárásból, 65 pótdíjazási eset alapján érkezett be a társasághoz. Dobogósnak minősül még egy 6 végrehajtási eljárás és 45 pótdíjazási eset alapján befolyt 1 865 135 forintos, valamint egy 7 végrehajtási eljárás és 93 pótdíjazási eset alapján történt  1 541 317 forintos befizetés.

26
márc

Áprilistól módosul a BKK menetrendje

A szombati menetrenden alapuló, de számos frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító menetrendet vezet be munkanapokra a BKK április 1-jétől.