Generációk vitája

Lakossági fórumot rendeztek január 20-án a Száraznád utcai iskolában, melynek témája a szomszédos SANSZ Ifjúsági Közösségi Tér jelene és jövője volt. A tavaly május 1-én megnyitott létesítményt ugyanis az önkormányzat saját beruházásból három ütemben kívánja felújítani. Az első ütem már a felénél tart, kicserélték az 1989-ben megnyitott épület nyílászáróit, hamarosan szigetelik a homlokzatát és a tetőt is, továbbá a belső tereket is átalakítják. Az ötvenmilliós beruházás április végére fejeződik be. A terv az, hogy a fejlesztések, átalakítások később is folytatódjanak.

Lakossági tájékoztató/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Lakossági tájékoztató/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A második ütemben megújulna a Száraznád utca 5. szám alatti épület környezete, az iskola felőli oldalon – a jelenleg is betonos területen – sportpályák létesülnének, amelyet növényekkel vennének körbe. A harmadik ütemben pedig a SANSZ és a szomszédos lakóház közötti zöldterületet újítanák fel, és alakítanák át mindenki által használható pihenőparkká.

A január 20-i rendezvény összehívását az indokolta, hogy az idősebb lakosság körében nagy ellenállást váltott ki az egykori közéleti ház ifjúsági központtá való átalakítása. A lakók szerint már eddig is zavaró volt a házuk közelében működő intézmény, a tervezett fejlesztések pedig további problémákat generálnának.

A fórumon László Tamás országgyűlési képviselő is megszólalt, aki a lakosság megértését és támogatását kérte a fejlesztésekhez. Hajdu László polgármester, a fórum házigazdája pedig elmondta, hogy a második és harmadik ütem kidolgozásánál mindenképpen figyelembe veszik a lakosság észrevételeit is.

Comments are closed.