Elrettentő kamerák

Átlagos olvasási idő: < 1 perc
térfigyelő kamera

térfigyelő kamera

Újpalota központjában és Pestújhelyen január 2-tól 27 kamera figyeli a közterületeket, és ezeken a területeken az eltelt egy hónapban javult a közbiztonság. A kerületi kapitányság szerint továbbra sem cél, hogy a kamerák által rögzített képek alapján bírságolják a lakosságot, de a kirívó esetekben szabálysértési eljárást kezdeményeznek. Ennél fontosabb azonban a bűncselekmények kiszűrése.

S, hogy miért hasznosak az új kamerák, arra mindjárt két példát is említünk. Az egyik esetben a kamerák képeit figyelő ügyeletes rendőr két gyanús csomagot vett észre az újpalotai csarnok és a Kontyfa utca 2-8. szám közötti palánkkal körbevett építési területén. Egy járőr ki is ment a helyszínre, ahol megvizsgálták a pakkokat, amelyekben 188 doboz cigarettát találtak. Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja a vizsgálatot. Az esethez kapcsolódó hír, a kamerák működtetése óta az illegális cigarettaárusok is eltűntek a csarnok környékéről.

Ugyancsak a berendezések képe alapján kezdtek felgöngyölíteni egy kábítószergyanús üzletet. A rendőrök a térfigyelőn keresztül fedezték fel, hogy a Nyírpalota úton parkoló autóban egy nő fehér port tartalmazó zacskót ad át egy másiknak. A járőr azonnal a helyszínre ment, a két nőt igazoltatták, majd a holmijukat és az autót is átvizsgálták. Az egyik táskában rá is akadtak a fehér port tartalmazó zacskóra. A két gyanúsítottat előállították, mintát vettek tőlük, a lefoglalt anyagot pedig szakértő vizsgálja.

Comments are closed.