Családjárás a HUHA-ban

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Tavaly rendezte meg első ízben a Környezettudatosság Napját a rákospalotai hulladékhasznosítóban a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.. Akkor a rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök volt.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A nagy sikerre való tekintettel a cég idén október 8-án megismételte a tavalyi kezdeményezést. Egy nap erejéig megnyitották a fővárosi hulladékhasznosítót a családok előtt, akiket környezettudatos programokkal, koncertekkel, játékokkal ajándékoztak meg. Az érdeklődők megismerhették a hulladék tárolását és kezelését, bepillantást nyerhettek abba, miként nyernek hőt a hulladékok elégetéséből, és maguk is részt vehettek az italos dobozok papírrá alakításában.

A 121 éves cég múltját és jelenét a KukArc kiállításon mutatták be, illetve a tavalyi és az idei Környezettudatosság Napja tiszteletére két fát is elültettek az udvaron. Dorogi Gabriella, a cég szóvivője elmondta, hogy a családi napból hagyományt kívánnak teremteni, melyet évente egy-egy fa elültetésével szeretnének megkoronázni.

Comments are closed.