Tag: hulladék

10
márc

Kupakokkal és olajjal a fenntarthatóbb jövőért

Úgy tűnik, a lakosságot is megmozgatta az akció, ami nemcsak a környezetünk megóvására hívta fel a figyelmet, de gyerekeknek is segített.

11
dec

Lomi

Fájdalmas dolog járvány idején olyat javasolni, hogy látogassunk meg valamit a kerületben. Valami olyat, ami itt van már négy éve, elképesztő látvány, és garantáltan minőségi. Mondjuk annak tudatában is, hogy milyen hajcihő szokott kialakulni egyes felületeken abból, ha valaki kiírja, hogy mennyire szemetes a kerület. Meg hogy miért nem jön ide (meg oda) ez meg az (polgármester, rendőr, tűzoltó stb.),

Read more

14
jan

Tiszta udvar, rendes háziúr

A Zsókavár utcai hulladék­udvar az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. egyik legrégebbi telephelye. Az udvart az immár 16 esztendős múltja mellett az állandóság is jellemzi, hiszen Bodor István a megnyitása óta vezeti a telephelyet.

4
jún

Környezetvédelem apró lépésekben

Már mintegy két évtizede elindult a világban a zero waste kezdeményezés, mely többek között arra irányul, hogy a lehető legkevesebb hulladékkal szennyezük a környezetünket. Az igazi hősök napi néhány dekagramm hulladékot termelnek, míg az átlag fejenként több mint 1 kilogramm szemetet! De hogyan kezdjünk hozzá a szemét csökkentéséhez?

8
ápr

Átveszik a hulladékudvarokban az üvegeket

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek illegális lerakóként szolgálnak a kerületben, ezért az önkormányzat kérte a fővárostól ezek megszüntetését a lakóterületek közvetlen közelében.