Tag: sztrájk

14
okt

Egész napos gyermekprogramok az óvodák zárvatartásának napjára

A XV. Kerület Önkormányzata és a Csokonai Nonprofit Kft. is támogatja a maga eszközeivel a kerületi óvodapedagógusok kiállását: mint azt meghirdették korábban, október 21-én polgári engedetlenség miatt zárva maradnak a kerület óvodái, ezzel felhívva a figyelmet a pedagógusok anyagi helyzetére és munkakörülményeire. „Támogatom a pedagógusok, az iskolai és óvodai dolgozók küzdelmét. Az Orbán-kormány 12 év alatt lassan visszafordíthatatlan károkat okozott

Read more

13
okt

Október 21-én nem nyitnak ki a kerület óvodái

A noÁr mozgalom Facebook-oldalán újabb pedagógus-megmozdulást jelentettek be, ami ezúttal kerületünket érinti: nagyjából 400 érintett dolgozó részvételével október 21-én pénteken a kerület egyetlen óvodája sem nyit ki. Az óvodai dolgozók azt szeretnék elérni, hogy a pedagógus bértábla vetítési alapját a mindenkori minimálbérhez igazítsák és inflációkövetővé tegyék, továbbá, hogy visszamenőlegesen emelkedjen az oktatásban nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak garantált illetménye. A pedagógusok

Read more

29
aug

Sztrájk a fogászaton

Kéthetes sztrájkot tart a Rákos úti rendelő hat fogorvosából öt szakember szeptember 2-ától szeptember 13-áig. Ez idő alatt kizárólag elsősegélyt nyújtanak a betegeknek.

14
márc

Szolidaritási sztrájk

A helyi polgármesteri hivatal dolgozóinak több mint fele csatlakozott a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által meghirdetett március 14-i sztrájkhoz. Az érdekképviselet elnöke, Boros Péterné a XV. kerület önkormányzatánál indította el az országos munkabeszüntetést.

28
febr

Megállapodtak a köztisztviselői sztrájk részleteiről

Megállapodott a köztisztviselők március 14-ei, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által meghirdetett sztrájkjának XV. kerületi feltételeiről az önkormányzat, a munkáltató képviselőjeként dr. Lamperth Mónika jegyző és Szilvási Anna, az MKKSZ helyi alapszervezeti titkára.