Egész napos gyermekprogramok az óvodák zárvatartásának napjára

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A XV. Kerület Önkormányzata és a Csokonai Nonprofit Kft. is támogatja a maga eszközeivel a kerületi óvodapedagógusok kiállását: mint azt meghirdették korábban, október 21-én polgári engedetlenség miatt zárva maradnak a kerület óvodái, ezzel felhívva a figyelmet a pedagógusok anyagi helyzetére és munkakörülményeire.

„Támogatom a pedagógusok, az iskolai és óvodai dolgozók küzdelmét. Az Orbán-kormány 12 év alatt lassan visszafordíthatatlan károkat okozott a köznevelési rendszerben”

– mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester, aki kiemelte az egységes kiállás fontosságát. „Az óvodák támogatása mellett hallom a szülők hangját is, tudom, hogy kellemetlenséggel jár nekik ez az akció, ezért az óvodai vezetőkkel és a Csokonai Nonprofit Kft-vel egyeztetve igyekszünk a tartalmas ellátás megszervezésére azok számára, akiknek erre szüksége van” – mondta.

A polgármester elmondta, a Csokonait utasította a programok biztosítására, majd hozzátette, hogy „mivel nem tankerületről vagy ispánságról” van szó, senkinek semmiféle retorzióra nem kell számítania az akció miatt.

A polgári engedetlenség napjának részleteit a Csokonai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Beke Károly ismertette:

  • Október 21-én 9 órától ingyenes gyermekprogramokkal vár mindenkit az összes közösségi ház és a Helytörténeti Gyűjtemény. Ez délután 13:00-ig hat helyszínt jelent, a pontos részletekről jövő héten döntenek és juttatják el őket az összes szülőhöz.
  • Az már biztos, hogy lesz bábszínházi előadás, kézműves foglalkozások, zenés programok, ügyességi játékok, sport foglalkozások, zenés bohóc program, madáretető készítés, madársüti-sütés, madártani madárovi, kalózos alkotóház, elektromos kisautózás, műtárgy simogató a gyerekek számára.
  • Ha valakinek egésznapos ellátásra lenne szüksége, azoknak az óvodákkal közösen egy helyszínen ennek a lehetőségét is kialakítják, segítségül hívva a kerületben élő nyugdíjas dajkákat, óvónőket erre a napra.

„Ez az, amit ennyi idő alatt össze tudtunk hozni, hálás vagyunk az összes munkatársamnak, akik az első másodperctől szolidaritásukat bizonyítják a munkájukkal”

– mondta Beke Károly.

A sajtótájékoztatón szintén részt vett Kátainé Kovács Viktória, a Hétszínvirág Összevont Óvoda óvodavezető helyettese. Ő kiemelte, hogy a megélhetési probléma pártállástól függetlenül érint mindenkit, ezért is sikerült maguk mögé állítani az egész kerületet. Mint elmondta, a bérrendezés első körben vonzana magával minden mást is, például az esélyegyenlőség javulását a hazai oktatásban.

FOTÓ: Nagy Botond

Comments are closed.