Tag: szilveszter

1
jan

Rendhagyó óévbúcsúztató

A szilveszter világszerte csöndesebben telt a koronavírus járvány miatt. Budapest utcái is kiüresedtek 2020. december 31-én éjszaka az érvényben lévő kijárási tilalom idején. Ennek ellenére száz embert, köztük hét kiskorút kellett detoxikálóba vinni szilveszterkor – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel. 2020 utolsó napján 3050 esetük volt a mentőknek, ebből 879 fővárosi. A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén a mentőegységeket két pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották – írta közleményben Győrfi Pál.

1
jan

Hatvanan kerültek detoxikálóba szilveszter éjjelén a fővárosban

Idén is több pirotechnikai baleset miatt riasztották a mentősöket szilveszterkor, de a tűzoltóknak is volt munkájuk a tűzijátéktól kigyulladt fenyő vagy tuja miatt. Az FKF szilveszter másnapján 190 köbméter hulladékot takarított el a közterületekről. 

29
dec

Csak legálisan beszerezhető tűzijátékot használjunk!

A hatóságok azt javasolják, hogy mindenki csak legális forrásból szerezze be a szilveszteri pirotechnikai eszközöket, mert a „feketén” árult termékek súlyos baleseteket okozhatnak.

29
dec

Petárdastopot kérnek az állatvédők szilveszterre

Petárdastopot kérnek szilveszterre az állatvédők az óévbúcsúztatáskor használt pirotechnikai eszközök erős hang- és fényhatásai miatt – közölte az Orpheus Állatvédő Egyesület. Ugyanis a pirotechnikai eszközök hangja és fénye az állatoknál „sokkos pánikot” okozhat.

5
jan

Engedünk a tizennyolcból

Kezdjük képekkel a 19-es évet, úgyis ez a mániánk. Nyitóképünk azt az állítást igyekszik cáfolni, hogy Újpalotán nehezebb szép képeket csinálni, mint Pestújhelyen vagy a szintén kertes Rákospalotán. Az újpalotai kép az idén ötvenéves (!) lakótelep centrumában, a piac előtt készült. Még azelőtt, hogy Tél tábornok beköszönt volna hozzánk, a tavalyi év végén, 27-én. Megnéztük akkor a Boldog Salkaházi Sára

Read more