Tag: Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület

22
aug

Állati jó program

Augusztusban denevér, kígyó és kutyus volt a vendég mind a két napközis táborban. Az állatok persze nem maguktól érkeztek, hanem tapasztalt szakemberek hozták őket a gyerekek közé.

7
júl

Segítség állatok!

A Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesülete az első hívószóra reagálnak, és bármilyen extrém helyzetben lehet rájuk számítani. 

18
aug

A kerületi állatok védelmezői

Ez év elején együttműködési megállapodást kötött egymással az önkormányzat és a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület. Az immár hivatalossá váló kapcsolat újabb mérföldkő volt a helyi civil szervezet életében.
– Fiatal szervezet vagyunk, mindössze 2016-ban alakultunk – mondta Vámos Vera, az egyesület elnöke –, ám ennek ellenére sok minden történt már velünk. Leginkább az, hogy kezdjük kinőni magunkat. A kutyás baráti társaság által alapított szervezet ugyanis eredetileg azt a célt fogalmazta meg, hogy kóbor, elkóborolt kutyákat próbál meg beazonosítani a chipjük alapján, ma viszont már állatokat mentünk, óvodákban, iskolákban előadásokat, bemutatókat tartunk a felelős állattartásról, és legújabb projektként a gazda nélküli macskák ivartalanítását is bevállaltuk.

5
aug

Állati mindennapok

A közelmúltban egy letört faág miatt elzáródott odúból harkályfiókát kellett kimenteniük az önkormányzati rendészeknek. Aznap szerencsére Sallai Tamás segédfelügyelő éppen szolgálatban volt, így rögtön tudta, mit kell tennie.
– Mikor láttam, hogy mi magunk nem tudjuk kézifűrésszel levágni az odúra hajolt ágat, a 112-es központi segélyhívón keresztül a katasztrófavédőktől kértem segítséget. Szerencsére gyorsan kijöttek, így a fiókákat – egy kivételével – sikerült épségben kimentenünk. Azóta jó helyen vannak, hozzáértők gondozzák őket, ha megerősödnek, szabadon tudják ereszteni a madarakat – mondta a rendész.
Sallai Tamás másfél éve szolgál az Önkormányzati Rendészeknél. Mint mondta, ez a harkálymentés kiemelkedik az átlagos szolgálatai közül.
– Otthon három kutyám és két kígyóm is van. Nagyon szeretem az állatokat, ezért csatlakoztam öt éve a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesülethez. Ebben a minőségemben már több alkalommal vettem részt „állatos akcióban” – büszkélkedett Sallai.